Det sier kvinnens bistandsadvokat, Wenche Aarøen Svoren, til bt.no.

— Jeg har snakket med henne i dag. Hun føler en veldig lettelse over at han er tatt og for at det nå blir en videre prosess, sier Aarøen Svoren.

Nesten halvt år før pågripelse

Utover det vil hun ikke gi noen kommentar.

— Min klient vil bare at politiet skal få jobbe videre med saken.18-åringen sier hun ble voldtatt i en pirattaxi i nærheten av Shell-stasjonen på Haukås i Åsane, natt til lørdag 4. august i fjor.

Det skulle altså gå nesten et halvt år før politiet pågrep noen i saken.

— Det er tøft for henne når politiet ikke finner gjerningsmannen, sa advokat Aage Mjeldheim til bt.no 14. august i fjor. Han ble opprinnelig oppnevnt som bistandsadvokat for 18-åringen.

Tatt på Østlandet

Den siktede 29-åringen ble tirsdag tatt på Østlandet, og fredag fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

FØRST HER: Pirattaxien kom til Esso på Nyborg i Åsane natt til lørdag 4. august 2012. Den dro fra stedet like etter. Den 18 år gamle kvinnen meldte seg på Shell-stasjonen på Haukås klokken 04.10 og fortalte at hun var blitt voldtatt av sjåføren.

— 29-åringen hevdet i retten at det var snakk om frivillig sex? - Det ligger i sakens natur at det ikke er min klients mening om det som skjedde. Hun imøtegår den påstanden på det sterkeste, sier Aarøen Svoren.

Dommeren: «Siktede mangler sperrer»

I kjennelsen fra tingretten skriver dommer Arne Fortun:

«Når siktede med skjellig grunn kan mistenkes for å ha begått alvorlige straffbare forhold ved to anledninger med noen måneders mellomrom, må det etter rettens oppfatning legges til grunn at siktede mangler sperrer mot kriminalitet av det slaget det her er snakk om»

29-åringen anket fredagens fengslingskjennelse til lagmannsretten. Han nekter straffskyld for voldtekten i Åsane.

Han nekter også for den andre delen av siktelsen, som gjelder påstått kidnapping av en 10 år gammel jente i Fana i mars i fjor.

29-åringen sa i retten fredag at han ikke har noe med den saken å gjøre.

ØNSKER RO: - Hun er lettet og ønsker mest mulig ro. Det sier advokat Wenche Aarøen Svoren på vegne av den 18 år gamle kvinnen.
Advokatfirmaet Judicium