• Min datter har det etter forholdene bra. Hun har vært bevisst allerede fra lørdag morgen.

PAAL KVAMME

Det sier Øyvind Eriksen (37), far til den 17-årige jenten som ble skutt på utestedt «Nye Hjørna» i Odda natt til lørdag. Ikke overraskende er det en sterkt medtatt pappa BT snakker med lørdag kveld.

— Mest av alt føler jeg en slags avmakt. Det er vondt, en tenker jo mye. Ikke minst på hvordan samfunnet vi lever i har utviklet seg.

Etter sjokkmeldingen natt til lørdag, var Skånevik-mannen på plass hos datteren på Haukeland Universitetssykehus lørdag morgen.

— Antakelig har hun fått skuddsalven fra 6-7 meters hold. Hun sto inne i gangen på utestedet og snakket i mobiltelefon. Hun ble truffet i haken og på begge hendene, men nevene og mobilen som hun holdt mot ansiktet tok av for støyten.

Øyvind Eriksen snakker sakte, og er tydelig medtatt etter helgens grusomhet. Han forteller at datteren går på skole på Stord, men var på besøk i hjembygden Odda i helgen.

— Jeg kan skrive under på at det ikke er den letteste dagen vi i familien har hatt. Samtidig er jeg jo lettet. Det ser ut til å gå veldig bra, men det er ennå for tidlig å si om hun får varige men. Men legene er jo flinke.

— Kjente din datter gjerningsmannen?

— Det hele skjedde litt fra siden, og hun har ikke sett personen. Om hun kjenner ham vet jeg ikke. Men Odda er lite.

— Hvilke tanker har du om gjerningsmannen?

— Det er vel en person det har klikket for. Det er en tragedie for familien hans. Jeg synes synd på dem, det er nok ikke den beste dagen for den familien heller.