Politiet fikk melding om den mulige ulykken klokken 19.20 i kveld.

— Melder har hørt rop om hjelp ute fra Ådlandsvatnet nær Leirvik. Vi er der med brannfolk, politi og ambulanse, sier operasjonsleder Bjørn Asgeir Alvseike i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Dykkere på vei

Ådlandsvatnet ligger like nordvest for Leirvik på Stord.

Dykkere er også på vei med et Sea King-helikopter fra Stavanger.

— Det er hørt rop om hjelp ute fra vannet. Politi og ambulanse er på stedet. På Ådlandsvatnet er det snø og is, men det kan være noen råk utpå der. Vi prøver å få noen gummibåter ut, sier vakthavende Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til bt.no.

Ungdommer på vannet

Magnussen forteller at de har truffet og snakket med ungdommer på vannet. Det er ikke de som har ropt om hjelp, men de har også hørt ropene.

— Det er klart og fint vær. Lyden bærer langt og ropene kan også ha kommet fra vannkanten eller skogen rundt vannet. Vi setter også inn et søk med fly, sier Magnussen.

- Ropte til hverandre

Vår reporter på stedet forteller at han møtte tre ungdommer nær Ådland bro.

De hadde vært en gjeng på fem. To andre ungdommer gikk en annen vei fra vannet. Gjengene har ropt til hverandre, og de mener det kan ha ført til en misforståelse. Slik at andre folk kan ha trodd det var et rop om hjelp.

Hørte rop og så lys

Den 27 år gamle mannen som varslet om ropene, sier til bt.no, at han hørte rop på isen og så lys. Muligens lys fra en mobiltelefon. 27-åringen gikk over isen for å sjekke, men fant ikke noen.

Det skal også ha vært andre folk med kjelke på isen i kveld.

Søkte, men fant ikke noen

Vakthavende ved Hovedredningssentralen sier til bt.no, at de uansett vil ta et søk med fly over Ådlandsvatnet, selv om det kan være ropene til ungdommene melder har hørt.

Helikopteret sirklet over Ådlandsvatnet i om lag tyve minutter uten å finne noe. Det er nå returnert.