Episoden skjedde ved Tellnes skule i Fjell kommune ved 12.00-tiden.

Politibetjent Tom Paulsen og en kollega kom kjørende på Riksvei 555 like sør for Tellnes skule i Fjell da de begge fikk seg en ubehagelig overraskelse.

— Vi hørte et forferdelig smell i bilen og skjønte ingenting. Vi trodde kanskje vi hadde punktert og kjørte inn til siden for å sjekke, forteller politibetjent Tom Paulsen ved Sotra og Øygarden lensmannskontor.

- Fikk oss litt av en støkk

En stor stein hadde falt ned på taket av politibilen. Bilen ble påført store materielle skader.

— Vi fikk oss litt av et støkk da vi så steinen som hadde falt ned på biltaket. Hadde steinene kommet ett sekund tidligere, hadde den truffet frontruten. Vi tør ikke tenke på utfallet av det, sier Paulsen.

Vi fikk melding om hendelsen klokken 12.12. Da meldte vår patrulje at det hadde gått et steinsprang på Riksvei 555 like sør for Tellnes skule i Fjell og at to store steiner hadde truffet taket på bilen, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt.

— Polititjenestemennene fra Sotra og Øygarden lensmannskontor har meldt tilbake at det er store materielle skader på politibilen, sier Lyssand.

Veitrafikksentralen er varslet og det ble sendt ut folk for å kontrollere fjellsiden.

Politibetjent Tom Paulsen fikk sjokk da store steiner ødela politibilen til Sotra og Øygarden lensmannskontor på Riksvei 555 like sør for Tellnes skule i Fjell. FOTO: Jo Hjelle.
Politibetjent Tom Paulsen betrakter skadene på politibilen etter steinspranget. FOTO: Jo Hjelle.