Det sier forsvarer Ole-Petter Grythe Hoff som forsvarer den voldstiltalte mannen.

Han er i slutten av 20-årene og er tiltalt for grov vold mot barnet. I fjor høst kom faren med sin kone og deres barn til sykehuset.

Den tre måneder gamle jenten var syk og foreldrene søkte hjelp. Legene slo alarm og varslet politiet. De fryktet hun kunne lide av såkalt shaken baby-syndrom.

Fikk medhold

Pappaen ble pågrepet, satt i politiarresten og ble varetektsfengslet 20. september 2011. Barnet ble senere utskrevet, og så langt går det bra med den vesle jenten.

Han har hele tiden avvist at han har gjort noe galt, men er tiltalt for grov vold.

— Det er absurd at han skal sitte varetektsfengslet på åttende måneden og frarøves kontakt med sitt barn. Det er faktisk noe av det groveste jeg har vært med på i min tid som forsvarer, sier Ole-Petter Grythe Hoff.

Han mener småbarnsfaren skulle ha vært løslatt for lenge siden, men fikk medhold i sitt krav. Politiadvokat Elisabeth Ryen anket på stedet.

- Fare for oversoning

Mens datteren lå i barnevognen og sov i gangen utenfor rettssalen, ble faren påsatt håndjern og fraktet til fengselet.

— Han har ikke en gang fått besøk av henne i fengselet, fordi politiet har satt seg i mot dette. Barnevernet har opplyst at de kunne være til stede under besøkene, men likevel har ikke dette blitt gjennomført, sier Grythe Hoff.

-Jeg reagerer sterkt på at politiet påstår at det er fare for at han skal rømme fra Norge før rettssaken mot ham kommer opp i sommer. De påstår til og med at det er fare for at han skal rømme med barnet og konen. Hvorfor skal han gjøre det, spør han videre.

Grythe Hoff mener det er stor fare for at mannen oversoner.

— Hvis han ikke slippes nå, kan han bli sittende lengre i varetekt enn den straff han eventuelt får hvis han finnes skyldig. Og jeg må få minne om at han bedyrer at han aldri har gjort noe galt mot barnet, sier forsvareren.

- Medisiner daglig

— Vi mener det er unndragelsesfare og at videre varetekt ikke er uforholdsmessig, sier politiadvokat Elisabeth Ryen.

Det var ikke retten enig i, og viser til at mannen har sittet i varetektsfengsel i en «meget lang periode» og hans helsestilstand forøvrig.

I kjennelsen heter det at han har gått ned ti kilo, klarer ikke spise skikkelig, har besvimt to ganger og bruker medisiner daglig.

— Han bærer preg av å ha sittet i varetekt i lang tid og sliter, men er lettet over at han ble løslatt. Det var også godt for ham å få se sin datter igjen, sier Grythe Hoff.

Nå skal Gulating lagmannsrett ta stilling til politiets anke og bestemme om mannen slipper videre varetekt frem mot rettssaken.