For tre dager siden skrev BT om livsfarlig lek på utrygg is i bergensområdet, blant på Nordåsvatnet.

I dag tok en av BTs lesere dette bildet av nettopp Nordåsvatnet i Fana. Ute på isen, som fortsatt ikke er trygg, har noen tråkket opp bokstavene «YOLO», som betyr «you only live once» — du lever bare én gang.

— Galskap, skriver BT-leseren som tok bildet, og legger til:

— Jeg gikk tur i dag morges og så dette. Jeg var også nede ved vannet, og isen så ikke sælig trygg ut.

- Ikke noe å spøke med

En annen BT-leser skriver at hun så to voksne med en hund på isen tirsdag denne uken.

— Jeg var helt sjokkert etter alle advarslene mot åferdes på Nordåsvatnet. Snakk om å utfordre, skriver hun.

Bjørg Krabbedal, leder av Bergen krets i Norges livredningsselskap, synes «meldingen» som er skrevet på isen er upassende.

— Dette hører ingen steds hjemme. Utrygg is er ikke noe å spøke med, sier Krabbedal, som tror det er ungdommer som skal tøffe seg som har vært i aksjon.

For tre dager siden døde en mann etter å ha gått gjennom isen i Østfold, og for to uker siden omkom en mann da traktoren hans gikk gjennom isen.

- Voksne må ta ansvar

Politiet sa i helgen at de fikk inn meldinger fra hele Hordaland om folk som tar seg ut på utrygg is. Senest i 12-tiden i dag ble politiet varslet om at folk gikk på Ortuvatnet i Fyllingsdalen, som ikke er blant de 28 vannene i bergensområdet som for tiden har farbar is.

Nordåsvatnet regnes aldri som trygt på grunn av strømforhold, og isen her måles derfor ikke.

Det er umulig for politiet å følge opp alle meldingene.

— Vi tar det vi har mulighet for, men rekker ikke alt. Voksne må ta ansvar for barn, både sine egne og andres, når de ser at barn går ut på isen, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt til BT søndag.