– Skulle både jeg og Kjersti (Toppe) ryke ut fra Hordaland, kan det være nok til at regjeringsflertallet ryker. Så tett er det på de nasjonale målingene, sier Lysbakken.

SVs nestleder mener dagens måling bør være en alarm for SVs sympatisører.

– Vi har ligget litt i ingenmannsland på målingene, men det er liten tvil om at det nå er alvor, sier Lysbakken.

Det har han også rett i. SV er det partiet som faller mest sammenlignet med BTs måling i forrige uke.

Selv om han ikke synes det er hyggelig at han er i bikkjeslagsmålet for å berge mandatet, synes han det er like greit å få nedturen nå.

– Jeg er sikker på at en slik måling vil virke mobiliserende på dem som vil ha dagens regjering og et tydelig SV i den regjeringen.

Det siste fylkesmandatet er det Laila Reiertsen (Frp) som har. Kjersti Toppe (Sp) er dermed ute på dagens måling. Bakgrunnstallene viser likevel at hun kun mangler fattige 367 stemmer på å kapre sistemandatet.

– Det er sånn det er i valgkamp. Vi vet at det blir en kamp om det siste mandatet. Det er det vi har kjempet for hele valgkampen, sier Toppe.

– Sp har hatt et mandat på Stortinget fra Hordaland de siste 56 årene. Frykter du å bli den første som mislykkes?

– Nei, jeg tror vi klarer dette. Det har ofte vært en kamp om det ene mandatet, og vi har en tendens til å løfte oss i selve valget.

Toppe tror heller ikke på det rød-grønne marerittscenariet at både SV og Sp kan stå uten mandat i Hordaland.

– SV klarer seg bra. Jeg tror kampen om den siste sikre plassen står mellom meg og Frp, sier hun.

– Det som bør bekymre SV, V og Sp er den lave lojaliteten blant deres tidligere velgere, sier valgekspert Terje Knudsen.

Både SV og Sp har i stor grad mistet velgere til andre partier, noe som er et dårlig tegn.

– Det er mye lettere å mobilisere usikre velgere enn dem som har bestemt seg for å stemme på andre partier, sier Terje Knudsen.