— Det er bra det blir oppmerksomhet rundt Løvaas' virksomhet. Praksisen hans har trolig rammet mange syke, sier Kråkvik til BT.

Hennes sykdomshistorie begynte da hun fikk en MS-diagnose i 1999.

— Jeg var 53 år da jeg fikk diagnosen. Det er svært uvanlig å få MS i så høy alder, og dette var et sjokk for alle, forteller Kråkvik.

Da hun i 2001 leste om homøopat Atle Johan Løvaas i Se og Hør fattet hun håp. Ifølge artikkelen skulle han ha helbredet en kvinne i Haugesund som hadde MS. Kråkvik ringte Løvaas, som mente han kunne hjelpe henne. Dermed reiste Trondheimskvinnen, sammen med sin mann, til Bergen.

Flåttbitt

— Løvaas undersøkte meg med et instrument, og vi kunne se at apparatet fikk et utslag. Så hevdet han at jeg ikke var MS-syk, men derimot hadde borreliose forårsaket av et flåttbitt. Løvaas sa at denne giften kunne vandre i kroppen så lenge som i tretti år, før den stopper i hjernen, sier Kråkvik.

Hun fikk noen flasker med dråper som skulle blandes i en liter med vann, som igjen skulle drikkes i løpet av et døgn.

Tidlig i prosessen sendte Kråkvik MR-bilder, journal og diagnose fra fastlegen til Bergen. Men Løvaas mente fremdeles at det var flått.

— Siden jeg bodde i Trondheim mente han det var tilstrekkelig om jeg kom til behandling hver tredje måned.

- Virket troverdig

I to år reiste den syke kvinnen til Bergen hver tredje måned, i følge med sin mann. I tillegg til dyre flybilletter betalte hun 2500 kroner for hver konsultasjon hos homøopaten.

— Han brukte en knapp halv time på hver konsultasjon, og så fikk jeg flaskene med dråper, sier Kråkvik.

— Hvordan kunne du ha tillit til at behandlingen virket?

— Han virket veldig troverdig, og hadde dette instrumentet som han målte med, og som ga tydelig utslag. Han var dessuten en kjekk mann,. Løvaas sa han hadde pasienter helt fra Kirkenes og Finnmark, sier Kråkvik.

Hun understreker at man gjerne er villig til å prøve alt når man får en slik alvorlig sykdom.

— Da han sa det var flåttbitt ble det straks mindre alvorlig enn MS, og jeg ble lettet.

- Føler meg lurt

— Hvordan ser du på dette nå?

— Jeg føler meg veldig lurt og skuffet. Det er ille å ha reist så langt, så ofte. Jeg måtte reise sammen med mannen min, og det ble dyrt. Dessuten ga han meg falske forhåpninger. Til slutt, etter to år, sa han at han ikke hadde flere dråper å gi meg. Men siden jeg har familie i Bergen måtte jeg bare komme innom om jeg var i byen, sier Kråkvik.

Hun oppsøkte ikke homøopaten flere ganger, og er glad for at virksomheten blir gransket.

Atle Johan Løvaas er nå i alvorlig trøbbel etter at politiet slo til mot klinikken hans i Bergen sentrum i mai. Han har fått en svært omfattende tiltalte.

Politiet mener den tidligere fysioterapeuten, som har praktisert som homøopat i Vaskerelven i Bergen, har gjort seg skyldig i 16 brudd på kvakksalverloven og lov om alternativ behandling av sykdom.