• Jeg trodde først det var et ran, sier en mann på 29 som var med på pokerlaget politiet raidet lørdag.

Klokken halv seks i dag tidlig gikk politifolk inn i en pokerbule i Bergen sentrum. Elleve personer har fått forelegg på syv tusen kroner hver.

— Folk holdt på å pisse i buksen av sjokk. Jeg trodde først det var et ran, sier en mann på 29 som var med på pokerlaget.

Mens de satt der og spiste pølse i brød, drakk noen øl og spilte om tusenlapper, kom ti politifolk stormende inn dørene.

— De brølte at vi skulle legge hendene på bordet. Deretter ble vi pakket sammen i en minibuss og sendt bort på politihuset og strippet for klær og eiendeler, sier pokerdeltakeren.

Han satt på glattcelle i fire timer og fikk beslaglagt 7000 kroner i kontanter. I tillegg må han ut med et forelegg på 7000 kroner.

— Jeg skjønner ikke poenget med at det ikke skal være lov for noen kamerater og samles i en privat setting og spille kort, sier pokerdeltakeren. Han har ennå ikke vedtatt boten på 7000 kroner.

— Flere av de andre har også nektet. Politiet har tatt kontanter fra oss, det må holde i massevis, sier han.

Tolv ble tauet inn Til sammen tolv personer ble hentet inn til avhør på politistasjonen hvor det ble skrevet ut bøter på 7000 kroner på løpende bånd til elleve av dem.

— I tillegg har vi inndratt mellom 300 til 11.300 kroner fra hver av dem, sier politiadvokat Kjetil Kvalvik til bt.no

Politiet hadde i lengre tid fått tips om at den aktuelle leiligheten ble brukt til pokersted. Lørdag morgen valgte de å aksjonere.

— Pengespill er ikke blant de mest alvorlige forbrytelsene, men det er ulovlig og dermed er dette en oppgave for politiet, sier Kvalvik.

Sjetongene var merket «Bergen»

Politiførstebetjent Ole Jakob Malmo var med på razziaen lørdag morgen.

— Det gikk ganske rolig for seg, uten noen dramatikk. Vi gikk inn i en leilighet som var tom, med unntak av spillebordene og kontorstoler, sier han.

I garasjen på Bergen politikammer står bord og stoler stablet. Vi teller 25 store kontorstoler, alle i svart skinn.

Så kommer politimennene bærende med bøttevis av sjetonger. I ulike verdier, og alle merket med «Bergen». Flere kofferter er også fulle av sjetonger. En koffert har totalverdi på 119.000 kroner, en annen 140.000.

— Totalt er det talt opp sjetonger med verdi på 600.000. Vi tror det korresponderer med pengeverdien. Det var i alle fall slik det så ut i forhold til penger og sjetonger som lå på bordet da vi aksjonerte, forteller politifolkene.

Også litt hasj

En mann på 30 år ble sittende i avhør utover ettermiddagen men slapp ut lørdag kveld.

— Han mistenkes for å ha organisert spillet og er siktet for brudd på straffeloven 298 for å ha gjort seg næringsvei av lykkespill, sier politiadvokaten.

30-åringen var leietaker i bygget hvor pokerlaget ble arrangert.

Han må også forklare seg om et mulig brudd på alkoholloven.

— Det kan se ut som om det har vært skjenking der inne. I tillegg ble det funnet noen små mengder med hasj, sier Kvalvik.

Pokerbølgen stagnerte i fjor - Poker er et pengespill som ikke er lovlig i Norge, sier kommunikasjonssjef i Lotteritilsynet Rune Timberlid. Han understreker imidlertid at verken tilsynet eller politiet bryr seg om kortspillet som sosial aktivitet.

— Vi går etter turneringer og spillebuler. Der er det store penger i omløp som inviterer til kriminalitet, sier Timberlid.

— Pokerbølgen på nettet stagnerte i 2009. Turneringer ser også ut til å ha avtatt noe. Men det har dukket opp flere pokerbuler og Bergen er kjent som en pokerby, sier Timberlid.