Kvinnen skal også ha blitt truet med en gasspistol, ifølge anklagene.

— Om du beveger deg skal du skytes, skal de to ha truet kvinnen.

Overfallet de to tidligere barnevernsbarna er anklaget for skjedde i sentrumsleiligheten til den 48 år gamle kvinnen i fjor sommer.

Midt på natten skal de to ha tatt seg inn i kvinnenes leilighet, og holdt henne fanget der i flere timer.

Truet med voldtekt og drap

Guttene skal ha truet med å voldta 48-åringen, og holdt en kniv og en sprøyte med klorin mot hodet hennes og truet med å drepe henne.

Først etter fem timer tok marerittet slutt for kvinnen:

  • Hun tar kontakt med noen, som igjen tar kontakt med politiet. Deretter blir de to pågrepet og innrømmer forholdet, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

I januar krevde politiet at den ene gutten, en 17-åring, skulle varetektsfengsles. Gutten, som ikke hadde blitt fengslet etter kidnappingen, var da tatt med 135 gram amfetamin.

Noen dager før han ble arrestert i januar, skal 17-åringen ha truet den andre barnevernsgutten som skal ha vært med på kidnappingen i fjor sommer.

17-åringen skal ha tatt en av fingrene til den nå 19 år gamle kameraten i en knipetang, og truet med å knekke av fingeren.

Politiet har også funnet internettmeldinger der 17-åringen truer kameraten med å rive av ham neglene og å piske øyeeplene hans med strips.

17-åringen sier selv til BT at det var narkogjeld som var årsaken til truslene mot kameraten.

**Les også:

Barnevernet trakk seg ut**

To rettssaker på en måned

17-åringen er den nest mest aktive kriminelle gutten i Hordaland politidistrikt, ifølge en intern politioversikt BT avslørte i slutten av januar.

Han sitter nå varetektsfengslet i Bergen fengsel, i påvente av at flere saker mot ham skal opp for retten. BT skrev forrige helg at han soner på samme boenhet som fanger med straffer opp til 17 år.

— Han har innrømmet at han var på stedet, og har erkjent trusler, men ikke frihetsberøvelse, sier advokat Erik Johan Mjelde, som representerer 17-åringen.

19-åringen som skal ha deltatt i kidnapping representeres av advokat Jørgen Riple, som i går ikke kunne kommentere saken.

I begynnelsen av mai må 17-åringen møte i Bergen tingrett, og svare på anklager om blant annet kidnapping, trusler, tyveri og grov narkotikakriminalitet.

Rettssaken skal etter planen være den andre på under en måned: I midten av april må 17-åringen til Trøndelag, der han er tiltalt for grovt skadeverk etter å ha brent ned en barnevernsinstitusjon.