Selv om de tre partitoppene ikke vil snakke om hva som kan skje hvis flertallet ryker, er lokalpolitikerne deres langt mer villige til diskutere plan B, framgår det av undersøkelsen som NorgesBarometeret har utført.

Men plan B kan bety ulike ting. Der 35 prosent vil ha en fortsatt rødgrønn regjering, selv uten flertall, vil 23 prosent ha en ren Ap-regjering. En av fire mener at de rødgrønne må kaste kortene og overlate regjeringsansvaret til Høyre, KrF og Venstre.

Ren Ap Blant Aps lokalpolitikere er det 40 prosent som vil ha en ren Ap-regjering, mens hele 28 prosent holder på en fortsatt rødgrønn regjering, også uten flertall.

I Sp er det 45 prosent av lokalpolitikerne som mener at de rødgrønne bør fortsette i mindretall, mens bare 5 prosent vil ha en ren Ap-regjering. Hele 33 prosent peker på Høyre og de gamle sentrumskameratene Venstre og KrF.

I SV er det også 45 prosents oppslutning om rødgrønn regjering, også uten flertall, mens 19 prosent helst vil ha en ren Ap-regjering.

Delt på midten Høyres lokalt folkevalgte er delt på midten i synet på regjeringspartner, mens Frp-politikerne helst ikke vil regjere alene, heter det i Kommunal Rapport. Undersøkelsen viser at 45 prosent av Høyres lokalpolitikere vil ha en H-Frp-regjering, mens 47 prosent vil danne regjering med V og KrF.

Blant Frps lokalpolitikere er det atskillig mindre entusiasme for alenegang enn det partileder Siv Jensen argumenterer for på riksplan. Bare 23 prosent vil styre alene, mens hele 75 prosent vil danne regjering med Høyre, dersom det blir et borgerlig flertall.

I Venstre og KrF er støtten til en regjering etter modell av Bondevik-2 veldig sterk, med henholdsvis 96 prosent og 84 prosent støtte blant lokalpolitikerne.

Hvem vil du ha i regjering? Si din mening her.