For få dager siden begynte Samuel Massie (19) fra Bergen, kaptein Jarle Andhøy og de andre om bord i båten «Nilaya» å søke etter «Berserk» i Antarktis.

Til Dagbladet forteller 19-åringen at forrige gang han reiste var det for å hedre Roald Amundsen. Denne gangen er det for å finne svar på hva som har skjedd med «Berserk».

— Hjertet mitt har hele tiden vært i Antarktis. Det er som å brekke et bein. Det har grodd igjen, men det har grodd skeivt. Dette er min måte å brekke det tilbake på riktig plass og la det gro ordentlig, sier Massie til Dagbladet.

«Berserk» forsvant sporløst under et fryktelig uvær 22. februar i fjor. Om bord i båten var Robert Skaanes, Tom Gisle Bellika og Leonard J.Banks. Andhøy og Massie befant seg i land på det antarktiske kontinentet.

— Man slutter aldri å håpe

Den siste tiden har Massie bodd i Bergen og forsøkt å leve som normalt igjen. Men han sier det har vært vanskelig uten å faktisk vite hva som skjedde med «Berserk».

Nå håper han å få svar på mange ubesvarte sprøsmål. Blant annet er et av målene å finne ut med sikkerhet at skipskameratene hans er borte, og hvorfor de forlot en trygg havn.

— Jeg sier ikke at vi kommer til å finne båten, men det er en sannsynlighet for det. Så lenge det er en sannsynlighet, er det håp. Man slutter aldri å håpe, sier han til Dagbladet.

- Jeg reiser ikke ned for å dø

Hjemme i Bergen sitter Massies mor, Anne Marie Ulvolden, og håper at sønnen skal komme trygt tilbake fra Antarktis. Hun sier at hun har stor forståelse for sønnens behov for å reise tilbake.

— Han sa til meg før han dro: «Mamma, dette er noe jeg må gjøre. Jeg reiser ikke ned for å dø, men for å overleve og få svar på det som har skjedd», sier hun til Dagbladet.

Turen til Antarktis har vært planlagt lenge og moren har full tillit til Andhøy og resten av mannskapet. Hun mener også at Andhøy og sønnen er blitt nært knyttet til hverandre etter det som skjedde med «Berserk».

Massie sier det føles godt å være i gang med ekspedisjonen.

— Men det er sterket å komme ned igjen. Det er mange følelser og mye historie som ligger her.