— Det har vært helt vilt. På to måneder har jeg solgt over 25 tonn lammeribbe. Tirsdag solgte jeg 2000 kilo. Kjøttet skulle vare til påske, men nå er det helt tomt, sier Ragnar Birkeland, innehaver av R. Birkeland A/S i Bergen Storsenter.

Han har drevet egen butikk i 25 år, vært i bransjen i 47, og mener årets handel slår alle rekorder. Om dagen står han i butikken, flere netter kjører han rundt og leverer til faste kunder.

— Det begynner å røyne på nå, når julaften kommer setter jeg meg rett ned, sier Birkeland. Også spesialforretningen Baunen A/S i Åsane Senter må skuffe pinnekjøtt-folket.

— Det ble tomt i dag. Det går så det griner, sier ekspeditør Atle Åsebø.

Fem og et halvt tonn pinnekjøtt er vekk. I fjor holdt samme mengde til godt over jul. Også Rivelsrud og co. A/S i Kjøttbasaren melder om «kolossalt salg».

— Vi selger sju-åtte tonn, men har ennå litt igjen. Jeg tror det holder helt til jul, sier butikksjef Ivar Arnt Rivelsrud.

Markedsdirektør Per Skaarland i Gilde Vest BA, som er landets største produsent, melder om svært bra salg av pinnekjøtt over hele Vestlandet.

— Det går veldig godt. Vi har produsert mer enn i fjor, og selger kanskje litt mer i år. Folk begynner tidlig vet du, og vi skal helst være nesten tomme på denne tiden. Jeg kan ikke love det, men hvis folk leter litt tror jeg det skal være nok til alle med pinnekjøtt som sin favoritt, sier markedsdirektøren i Gilde Vest BA.

RUNE SÆVIG