For rundt to uker siden ble Are Jostein Næverlid stopet av politiet da han kjørte hjem fra en kamerat i Os.

Han skjønte ikke hva som foregikk, før politiet fortalte at de hadde fått et tips om at bilen hans hadde vært involvert i å stjele bensin fra to bensinstasjoner.

— Sjefen oppsøkt

Næverlid trodde knapt hva han hørte.

— Jeg viste dem at jeg eier min egen bil, mitt eget hus og har fast jobb. I tillegg viste jeg dem kvittering på at jeg hadde fylt bensin to dager tidligere, og sa at jeg ikke hadde noen interesse av å stjele bensin, sier han.

Ifølge Næverlid følte politiet at de hadde hørt nok, og la saken død.

Det var veldig ekkelt både for meg og kjæresten min

Are Jostein Næverlid

Men saken var ikke død for Næverlids del, likevel.

— Jeg tenkte ikke noe mer over det, før sjefen min ringte meg uken etter, sier Næverlid.

Da hadde sjefen blitt oppsøkt på arbeidsplassen av noen folk som anklaget Næverlid for å ha stjålet bensin.

— De mente de hadde bevis og hele pakken, sier Næverlid.

Stjålne skilt

Han fikk nummeret til vedkommende, og tok kontakt. Det viste seg å være en lastebilsjåfør, som hadde fått frastjålet skiltene på lastebilen sin.

Skiltene skal ha blitt satt på en Volvo som lignet Næverlids, og denne bilen skal så ha stukket fra bensinregningen ved to anledninger.

— Jeg møtte ham for å forklare at han tok feil, men han trodde fortsatt det var meg, sier Næverlid.

23-åringen sier han ble skremt over hvor mye lastebilsjåføren visste om ham.

— Det var tydelig at de har fulgt med meg. Han visste blant annet hvor jeg jobbet og hvor jeg bodde. Det var veldig ekkelt både for meg og kjæresten min, sier han.

- Fikk se videoen

Ifølge Næverlid forklarte lastebilsjåføren at han hadde sett overvåkningsvideoen fra begge pumpestikkene, og at han mente det var Næverlid som sto bak.

Næverlid fikk vite hvilke bensinstasjoner det gjaldt, og tok kontakt med eierne. Dagen etter dro han til bensinstasjonen på Varden i Fyllingsdalen og fikk se videoen. Det ble raskt klart at det ikke var hans bil som sto bak pumpestikkene.

Ifølge Næverlid var nestsjefen for bensinstasjonen enig i det.

— Han har tydeligvis hatt kontakt med lastebilsjåføren, for lastebilsjåføren ringte meg like etterpå og innrømmet at han hadde tatt feil, sier 23-åringen.

Han reagerer på at overvåkningsvideoen tilsynelatende er blitt vist til lastebilsjåføren.

— Han forklarte ting fra videoen som jeg fikk se selv, så det er tydelig at han har sett den.

Provosert

Han er provosert over at lastebilsjåføren ville ta saken i egne hender.

— Å bli forfulgt på denne måten, provoserer meg. Hadde jeg ikke hatt så god kontakt med sjefen min, vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Man vil ikke ha en ansatt som flyr rundt og stjeler bensin på fritiden, sier han.

bt.no har vært i kontakt med lastebilsjåføren, som sier at han ikke vil kommentere saken.

— Den saken er avsluttet, sier han.

Innrømmer rutinebrudd

Ved Shell på Varden i Fyllingsdalen vedgår de å ha begått en glipp ved å vise overvåkingsvideoen til andre enn politiet.

— Jeg har nå snakket med den ansatte som var på jobb. Han har vist video av episoden til politiet og overlevert materialet til dem. Han har dessverre også vist videoen til én annen person. Han er godt kjent med at dette er et brudd på våre interne rutiner, og slike ting skal ikke skje, skriver daglig leder ved Shell-stasjonen, Øyvind Andreassen, i en mail.

Han beklager hendelsen på det sterkeste.

— Alle våre ansatte tar et eget HMS-kurs hvor slike ting blir gjennomgått. Men i denne saken har vi dessverre gjort en feil.