ANNE-GRETHE DAHL

Ser du på musikkvideokanalen MTV, har du ganske sikkert også lagt merke til den utrolige dansestilen som blant andre Justin Timberlake, Missy Elliot og Usher utøver. Dette er hip hop slik det er i dag.

Stilen har utviklet seg mye de siste årene, selv om grunnsteg som krisskross og runman er der fremdeles. Hip hop er en mye mer «grounded» dansestil enn jazz og ballet — det vil si at mesteparten utføres i «plie» (bøyde knær).

Og på Hildemors Dansesenter i den gamle Eldoradogården danses det hip hop som aldri før. Sist søndag og mandag holdt for eksempel den internasjonale hip hop-danseren Elen Alicia kurs der.

Kremkoreografer

Elen Alicia Castillo Vik (24) er bergensjente god som noen. Hun begynte å danse som 11-åring, og 20 år gammel var hun såpass bitt av dansebasillen at hun dro til London for å utfordre danseskjebnen. Der ble hun værende i 3 1/2 år, før dansen førte henne videre til USA, Los Angeles og Hollywood.

Der trente Elen Alicia hos og med koreografene til megastjerner som Justin Timberlake, Missy Elliot og Usher. Hun trente faktisk også regelmessig med selveste Justin Timberlake og hans dansere.

— Jo visst var det kjekt å få trene med Justin Timberlake. Han er jo en veldig god danser. Men det var mye mer spennende å bli koreografert av Marty Kudelka, Jayson Wright, Dante og Wade Robson. De er bare kjempeflinke, og jeg har lært utrolig mye bare på det halvåret jeg har vært i LA, sier den spreke bergensjenten.

Stram økonomi

Etter fire år i utlendighet og med et etter hvert nokså voksent studielån (Elen Alicia studerer media «på si»), var det på tide å vende nesen hjemover for å tjene penger.

— Nå skal jeg jobbe litt som hip hop-kursinstruktør her hjemme. Men før eller senere drar jeg nok tilbake til LA. Drømmen er å kunne leve av dansen, kanskje som backupdanser for en stor artist som Missy Elliot eller Justin Timberlake, sier Elen Alicia bestemt.

Og etter å ha overvært deler av hip hip-kurset hennes, er vi ikke i tvil om at Elen Alicia vil få drømmen sin oppfylt. For makan til smidighet og danseglede ...!