— Ja, det har vært et himla vær i dag. På Fillefjell og over Hemsedal er det nå kolonnekjøring. I ettermiddag mellom klokken to og om lag klokken seks var det bare mulig å ta med store biler i kolonnene, sier vaktoperatør Marit Hove i Statens vegvesen til bt.no.

Kolonnekjøring

— Kolonne over Fillefjell, det er ikke ofte?

— Nei, det har vært ille. Det har nok noe med vindretningen å gjøre også, sier Hove.

Ellers er E 134 over Haukeli åpen for fri ferdsel, mens både riksvei 7 over Hardangervidda og fylkesvei 50 Aurland/Hol er stengt.

— Vi er på vei fra Bergen til Geilo og måtte velge kolonnekjøring over Hemsedalsfjellet for komme noen vei, forteller Jannicke Bøe Liebenberg til bt.no. Sammen med mannen og deres to smågutter, måtte hun vente i kolonnekø i to og en halv time i ettermiddag.

Sjekk oppdaterte veimeldinger.

Fire timer i kø

Både Hol/Aurland og Hardangervidda er stengt. På Hemsedalsfjellet som ble åpnet for kolonnekjøring kl 15.30.

— Vi var blant de første bilene i køen og kom med den første kolonnen for lettransport klokken 18.15. Det går veldig sent over fjellet og vi har snart brukt en time og er ikke kommet over fjellovergangen enda, forteller Liebenberg.

Hun forteller at de har snakket med andre i køen som først hadde stått 4 timer i kø for å komme over Filefjell, men ga opp og heller prøvde Hemsedal.

Sjekk været og veiene på våre webkamera!