Medarbeideren som fulgte etter raneren som fikk med seg i underkant av 5000 kroner fra Ica-butikken på Landåstorget i går, er tilbake på jobb. Han mener det går helt greit etter gårsdagens skrekkopplevelse, der en mann dro frem en svær kniv og forlangte kassabeholdningen utlevert.

Ungdommen hadde med seg en ung kollega på opplæring.

— Det var verre for henne, for hun er helt ny, sier han.

Virket kjent

Da ranet pågikk forsøkte han å nå alarmknappen i butikken. Ransmannen ga klar melding om han skulle la være.

— Han visste hvor den var og det virket som han var kjent her, sier butikkmedarbeideren.

For noen måneder hadde butikken et annet ran og de ansatte fikk opplæring i hvordan de skulle oppføre seg hvis de ble utsatt for noe sånt igjen. Det å forfølge ransmannen var ikke en del av opplegget.

— Men jeg angrer ikke, for hvis ikke vi hadde fulgt etter ham, ville han ikke ha blitt tatt.

Forsvant inn i skogen

Ungdommen viser oss hvordan raneren forlot butikken og forsvant oppover Erleveien, før han tok av på en sti inn et skogholt. Selv allierte han seg med en kunde og fulgte etter.

— Han snudde seg og så at jeg kom bak ham innover stien. Så kom han løpende mot meg med machetekniven hevet, sier Ica-medarbeideren, som klokelig trakk seg tilbake.

Han og kunden gikk på hver sin side av skogholtet og kunden kunne observere ransmannen ta av seg yttertøyet og legge det sammen med ransutbyttet i en bag gjemt i skogen. Så gikk han rolig til en bil i nærheten og kjørte vekk.

Det raneren ikke visste var at butikkunden hadde sett både han og bilnummeret. Han ble tatt av politiet i natt.

RANET: Ica-butikken på Landåstorget ble ranet søndag. FOTO: Sean Meling Murray
Sean Meling Murray