— Her er alt i sin skjønneste orden. Det er ikke lenge siden kommunen var her og godkjente kjøletårnet, sier Christian Hansen, driftsleder i Hordaland fylkeskommune.

Fylkeskommunen har ikke vært inne på tanken om at kjøletårnene burde byttes ut, og det er ikke satt inn noen ekstratiltak etter det som er skjedd i Sarpsborg og Fredrikstad.

— Det er ingen ting ut fra de siste prøvene som er tatt som tyder på at vi er i faresonen, sier Hansen til BT.

Nytt innen fem år

Etter det som skjedde i Stavanger i 2001 har både Bergen Storsenter og Radisson SAS Hotell Norge fått på plass tørrkjøleanlegg. Nå satser også Galleriet på å få installert nye ventilasjonsanlegg, forteller driftsansvarlig Svein Åge Davidsen.

— Selv om det fungerer bra med det systemet vi har i dag, så håper vi at vi skal slippe å drive med vannmålinger og desinfisering i fremtiden, sier Davidsen. Han sier nye luftkjølere på Galleriet burde være på plass innen fem år.

Hansa Borg Bryggerier har på sin side ingen planer om å kvitte seg med de omstridte kjøletårnene.

— Kjøletårnene er relativt nye, og er fra 1991. Derfor har vi ikke tenkt til å erstatte dem ennå. Dessuten er det jo slik at de fleste fabrikker har kjøletårn, sier Erik Ødven i Hansa Borg Bryggerier.