— Vi hører ikke brannalarmen som går i første etasje, og det var derfor et under at jeg var våken, sier Christoffer Bogstad (18) til BT.

Natt til 31.desember hadde Christoffer Bogstad fortsatt ikke lagt seg, mens resten av kollektivet sov. Plutselig hører han en umiskjennelig lyd, men ganske svakt fordi kollektivet hans er i fjerde etasje. Ikke har han fått instrukser om rømningsveier, og ikke visste han at kommunen har fattet vedtak om at boligen hans er en brannfelle som det er ulovlig å bo i.

— Dermed vekket jeg de andre så fort jeg kunne, og sammen stormet vi ned trappene. Hadde det virkelig brent i første etasje, hadde vi jo løpt rett inn i flammene, sier Bogstad.

Denne gangen var det heldigvis falsk alarm, sier han.

Avviser skyld

Både nåværende og tidligere eier avviser at de har gjort noe galt.

— Det er tilstrekkelig med rømningsveier, seriekoblede røykvarslere på alle rom, og brannslokningsapparater, sier investor Stig Grimeland (28).

Han viser også til at rommene som i Kapitals artikkel ble omtalt som ulovlige, nå er tømt.

— Bruken av disse rommene opphørte innen 3 uker etter endelig avslag, altså innen rimelig tid. Det er viktig å presisere at vi hele tiden har hatt lov til å benytte rommene, mens selger og ansvarlig søker har forsøkt å få disse legalisert, sier Grimeland.