Det sier mannen i 40-årene som bt.no møtte i Nygårdsparken ved 17-tiden tirsdag. Vi har fått bekreftet at han var i parken den aktuelle kvelden og fikk bank.

Tre litauiske menn ble pågrepet og varetektsfengslet tirsdag etter at de ble tatt nær Nygårdsparken lørdag kveld. Politiet har registrert flere meldinger den siste tiden, der rusmisbrukerne har sagt at de har blitt utsatt for vold.

De frykter at øst-europeere, uten tilknytning til det faste rusmiljøet, oppsøker parken rett og slett for å slåss. 

— Jeg gikk i bakken

— Det har vært flere sånne hendelser den siste tiden. Selv ble jeg skambanket. Det kom en person mot meg og yppet til bråk lørdag kveld. Jeg snudde meg rundt. Plutselig fikk jeg et slag. Jeg gikk i bakken. Tre personer gikk løs på meg. De sparket og slo mens jeg lå nede, sier mannen.

Han har et stort kutt i pannen, og ansiktet bærer preg av flere blåveiser som nå er blitt gule.

— Du skulle ha sett meg lørdag kveld. Jeg våknet av ambulansepersonellet og ble kjørt til legevakten. De ville kjøre meg til sykehus, men jeg takket nei, forteller han.

Anmeldte ikke

Mannen synes det er helt greit at politiet fikk fatt i de tre som er siktet for volden, men han vil ikke anmelde saken.

— Hvilken hensikt har det? Det blir bare mer bråk og represalier, sier han.

— Den siste tiden har det innimellom kommet folk her flere ganger og gått løs på oss. Det hele har virket helt umotivert. Det er ikke blitt mer og hardere vold, med unntak av noen tilfeller, legger han til.

Uklart motiv

Flere av de andre rusmisbrukerne sier det samme til bt.no. Noen av dem er sterkt ruset, andre ikke. De er skeptiske til utviklingen som har funnet sted de siste månedene.

Noen av de faste brukerne av parken mener de blir utsatt for blind vold. Andre tror det har skjedd fordi angriperne ville ha stoff eller penger.

Flere av dem sier at de ikke lenger like å gå i parken sent om kvelden.

— Det har vært for mange ekle episoder den siste tiden, og det er ikke de faste folkene som angriper, sier flere med lang fartstid.

Kvinne skadet

— Jeg vet bare at jeg ble banket opp av de tre mens jeg lå nede. Jeg ble sparket flere ganger i brystet og har ondt når jeg puster. Det var ikke pengene mine de var ute etter, tror han.

En ung kvinne som var i Nygårdsparken fikk også hard medfart, og ble fraktet i ambulanse til legevakten.

Ifølge politiets logg fra søndag natt var seks personer fornærmet i saken, alle tilhører miljøet rundt parken.