— Hans kone har handlet i min forretning Camilla i 30 år. Hver gang har hun fått kopi for det hun skulle handle, og Odd skulle ordne opp. Det har han ikke gjort, fortalte Evy Olsen (78) i Bergen tingrett torsdag formiddag. Hun drev i mange år den eksklusive klesbutikken Camilla i Bergen. Den ble lagt ned i 2007.

I retten forklarte Olsen at Trude Drevland, som er gift med underslagstiltalte Odd Arild Drevland, var en fast kunde i butikken.

Trude Drevland

Den nåværende ordføreren skal imidlertid ikke ha betalt for klærne, som i hovedsak besto av drakter. Hennes mann Odd skulle gjøre opp, noe som ifølge Olsen aldri skjedde.

— Jeg har penger til gode. Det er ikke snakk om lite penger, sa Olsen i sin forklaring.

Etter det BT forstår, vokste det utestående beløpet til flere hundre tusen kroner.

- Trude Drevland er uskyldig

Statsadvokat Benedikte Høgseth spurte Olsen om det var en stilltiende avtale om at Drevland kunne unnlate å betale for klær mot å gi advokattjenester i retur.

— Nei. Det er ikke sånn man driver butikk. Når en person handler i butikken, skrives det ut et bilag. Når de da ikke betaler der og da, er det viktig at de også har en kopi. For at jeg skal betale for ting som en advokat gjør for meg, må jeg få en regning for det, forklarte Olsen.

Hun presiserte at hun ikke ville skylde på Odd Drevlands kone, bergensordfører Trude Drevland.

— Slik jeg er vant til fra mitt ekteskap, vet vi når vi kjøper noe og ikke kjøper noe. Men jeg synes ikke hun skal blandes inn i dette, for hun er helt uskyldig. Jeg beskylder ikke Trude Drevland for ikke å ordne opp etter seg, sa Olsen.

BT har sendt en rekke spørsmål til Trude Drevland vedrørende uttalelsene til Olsen. Advokat John Christian Elden, som representerer Trude Drevland, har sendt følgende svar:

«Hun har ved noen få anledninger i løpet av et 32 års ekteskap fått kjoler av sin mann, som hun selvsagt legger til grunn at han har betalt for. Hun vet intet annet om dette heller idag, og har ingen kommentarer til mannens straffesak. Hun er kun hans hustru».

Solgte tomt for familien

Bakgrunnen for at Evy Olsen vitnet, er at Odd Drevland blant annet er tiltalt for å ha underslått 389.300 kroner fra Torleif Olsen Eiendommer AS. Dette selskapet eies av hennes mann, Torleif Olsen.

Her kan du lese tiltalen mot Drevland.

I 2003 skulle selskapet selge en tomt i Fana for 6,5 millioner kroner. Drevland, som hadde jobbet for familien Olsen siden 1980-tallet, påtok seg å ta seg av oppgjøret.

— Etter hvert utviklet det seg misnøye og frustrasjon fra Torleif og Evys side med hensyn til regning og salær, sa statsadvokat Benedikte Høgseth i retten tirsdag.

- Holdt ikke tungen rett i munnen

Under sin forklaring tidligere denne uken, vedgikk Drevland å ha tatt penger fra selskapet som han ikke hadde krav på. Drevland fortalte imidlertid at han hadde utført advokatarbeid for blant annet Evy Olsens kjolesalong, uten å få betalt.

— Det er ikke tvil om at jeg på et gitt tidspunkt ikke hadde tungen rett i munnen. Jeg har tiltatt meg midler som tilhørte Torleif Olsen Eiendommer og brukt dette til å motregne i salær for dem privat, sa Drevland under sin forklaring.

Evy Olsen mener også at Drevland uansett aldri var i en posisjon hvor han kunne motregne. I tillegg mener hun altså at Drevland uansett ikke burde ta betalt for advokattjenestene så lenge hans kone, ifølge Olsen, hadde tatt ut klær i flere tiår uten at han hadde betalt for dem.

Gammel sak

Odd Drevland la ikke skjul på at han syntes det var spesielt at saken fra Olsen dukket opp nærmest på dagen for foreldelse.

Eksadvokaten sa også at eiendomssalget ble langt mer komplisert enn han hadde forutsett.

Tidligere under rettssaken ble det lest opp brev fra Evy Olsen til Odd Drevland hvor hun gjorde det klart at hun ikke skyldte ham noe som helst, og at han måtte ordne opp og overføre penger til mannens selskap. Olsen truet også med å melde Drevland inn for advokatforeningen.

— En kjekk mann

Olsen presiserte i retten at det ikke var hun som anmeldte Drevland.

— Jeg har kjent Odd i mange år og synes han har vært en kjekk mann. Vi ville ikke sende kravet vårt til inkasso. Vi er ikke flinke til å gjøre sånt, sa hun.

Les også: