— Det er rom for Henning i Høyre, selv om det kanskje blir et litt annet rom enn det han har hatt hittil, sa Solberg i talen sin til årsmøtet i Hordaland Høyre.

Etterpå utdypet hun:

— Selv om vi har bedt ham ikke ta gjenvalg til Stortinget, betyr ikke det at han ikke kan ha politiske verv eller gjøre jobber for Høyre. Vi slår ikke hånden av ham.

- Raskt tilbake

- Hvilke type verv tenker du på?

— Det kan jeg ikke beskrive nå. Det får fremtiden vise.

Solberg sier samtidig at hun ønsker Warloe raskest mulig tilbake til stortingsgruppen.

- Hvordan rimer det med at han du ber ham ikke ta gjenvalg?

— Han er valgt som stortingsrepresentant ut denne perioden, og det er strenge krav for når man ikke kan møte. Samtidig er det viktig for ham at han kommer tilbake. Det er en del av det å normalisere tilværelsen, sier Solberg.

Høyre-lederen avviser at hun har vært for streng med Warloe.

— Jeg synes ikke det. Stortingsrepresentanter er valgt for å bestemme hva som skal være landets lover. Da må vi være villige til å leve etter dem. Noe annet er utenkelig, sa Solberg i sin tale til fylkesårsmøtet i Høyre.

Bekymret

Hun innledet talen sin med en lang redegjørelse om det som har skjedd rundt Henning Warloe den siste uken.

— Vi er glade i Henning, men vi er også bekymret for ham. Vi har gitt ham beskjed om at det han har gjort er uakseptabelt, men vi har ikke vendt Henning ryggen, sa Solberg.

Hun sa at partiet hadde tatt seg av Warloe fra første beskjed om politietterforskningen kom, blant annet ved å gi ham juridisk bistand, støtte på det personlige plan og hjelp til å håndtere media.

Solberg har fått kritikk for at hun allerede tirsdag kveld ga beskjed om at Warloe ikke burde bli renominert til Stortinget.

— Det var basert på at han innrømmet narkotikabruk mens han satt på Stortinget. Da var det ingen grunn til å utsette den beslutningen, sa Solberg.