• Her har enorme krefter vært i sving. Det er helt uvirkelig, og litt magisk, sier Lene Vetterhus.

Det er en vakker stemning i den lysegrønne skogen ned mot Sletteneset dagen derpå. Motorsagene brummer med dype basstoner. Over det som var veien, ligger det flere titalls store trær over strømledningene.

SLUKT AV SKOGEN: Dette var veien til Sletteneset. I går tok naturen den tilbake.
Elias Dahlen

— Det er helt uvirkelig og litt magisk. Det har vært enorme krefter i sving her, sier Lene Vetterhus. Det er umulig å ta seg frem på selve veien.

Kjempestore trær er brukket rett av. Andre er veltet opp med roten.

- Vasket alt ut av naustet

Egil Torgils Skaar bor på Sletteneset. Han tok på seg hodelykten og sjekket forholdene etter at stormen hadde løyet litt, i lørdag kveld.

_DSC5986.JPG
Elias Dahlen

Han forteller at fant ikke veien igjen. Det så ut som et krater. — Heldigvis ble ingen skadet, men det er mest flaks.- Jeg hadde fortøyd båten min godt med kjettinger. Den ble kastet opp på land og knust. Telefonstolper kom inn med sjøen og knuste døren til naustet mitt. Vannet fosset inn i naustet og vasket det rent to meter opp på veggen. Alt i naustet er ødelagt, forteller Skaar.

Uten strøm og vann

Søndag formiddag var folk der fortsatt uten vei, strøm og telefon.

_DSC5972.JPG
Elias Dahlen

BKK ryddet trær vekk fra strømledningene som lå som spagetti tredd inn mellom trærne. Frivillige med motorsager ryddet unna veien på dugnad.— En del er uten vann fordi de har elektriske pumper fra brønnene. Jeg er mest bekymret for at det ikke er mulig å komme inn her med verken sykebil eller ambulansehelikopter, dersom noen skulle bli alvorlig syke, sier Skaar.

KRATER: Egil Torgils Skaar karakteriserte veien som et krater lørdag kveld.
Elias Dahlen
ROTVELT: Mange titalls trær var rotveltet i skogen. Noen steder var det som stammen var kappet rett av.
Elias Dahlen
GLADE: - Det er uvirkelig, men vi er glade for at ingen ble skadet da trærne falt som fyrstikker, sier Egil Torgils Skaar og Lene Vetterhus.
Elias Dahlen