Denne båten blåste over Havreholmen ved Drange i Os like før midnatt i går. Seks berusede ungdommer skal ha vært om bord.

— Vi hørte et helt enormt smell, sier Vidar Broder Lund til bt.no.

Han befant seg et par hundre meter fra stedet.

Les også: Fulle ungdommer gikk på grunn

- Kom flygende

En osing i seilbåt hadde ankret opp like ved Havreholmen, og fikk med seg den vanvittige turen:

— Vi satt ute i cockpiten og koste oss da stillheten plutselig ble brutt av et brøl fra en båt som kom ”flygende” over holmen. Motoren på båten stoppet da de var kommet over holmen, sier øyenvitnet til RadiOs.no.

— Det er helt utrolig at ingen ble drept. Vi snakker ikke her om et lite skjær, men en holme som er cirka tre meter høy og tretti meter lang.

Stakk av

Ifølge Hovedredningssentralen var flere av de seks ungdommene om bord beruset.

Etter kort tid fikk de start på båten, og forsvant i retning Krokeide. Personen som varslet om ulykken, tok dem igjen. Vedkommende fikk bekreftet at ingen var savnet eller skadet, ifølge Hovedredningssentralen.

Foreløpig har ikke politiet lykkes i å komme i kontakt med folkene om bord.

Båten funnet

I formiddag ble båten funnet ved gjestebryggen på Os. Den er en daycruiser av typen Hydrolift, med en prislapp på over tre millioner kroner.

— Båten lå med vann nesten helt opp til kanten av overbygget i morges da jeg kom her, sier en av de som så båten ved gjestebryggen til RadiOs.no.

Brannvesenet kom til for å sette i gang lensepumper.

— Båten er så mye skadet at vi har bestilt kranbil som tar den på land, sier Stein Gjøsund til RadiOs.no.

Redningsaksjon

Meldingen om grunnstøtingen utløste en storstilt redningsaksjon i natt. Både brannbåt, redningsskøyte og luftambulanse ble sendt ut da alarmen gikk klokken 23.42. Også privatpersoner satte i gang leting.

— Det er klart at vi slår på stortrommen når vi får en slik melding. Da er det jo dumt at de bare stikker av gårde, sier redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen til bt.no.

Politiet i Os opplyser at vitner vil bli avhørt i løpet av dagen.

JAN PETTER SVENDAL
JAN PETTER SVENDAL