ROY HILMAR SVENDSEN

TOR HØVIK (foto)

I likhet med de fleste andre beboerne på Nattland studentby, fikk Anne Hammer nærmest hakeslepp da Studentsamskipnaden satte opp parkeringsautomater i august.

— Alt vi fikk på forhånd, var en liten notis fra Studentsamskipnaden om at de ville gi oss beboere et bedre parkeringstilbud, forteller hun.

— Jeg syns det hele var fullstendig urimelig, og ventet i likhet med mange andre i det lengste med å betale.

- Mest opptatt av penger

Slikt blir det parkeringsbøter av, og for kort tid siden dumpet en regning på 500 kroner ned i postkassen til fembarnsmoren. At Studentsamskipnaden faktisk ikke eier parkeringsplassen de krever penger for, kom som lyn fra klar himmel på de allerede godt irriterte studentene.

— Jeg er direkte sjokkert over at SiB har så dårlig informasjon om sine egne eiendommer. Nå er jeg veldig glad at jeg ikke har betalt boten min ennå, sier Anne Hammer.

— SiB er en studentorganisasjon som skal jobbe for studentene, ikke mot oss, mener hun.

Rydder på dugnad

Studenten valgte til slutt å gi etter for presset etter boten, og bestilte et parkeringsoblat for å unngå ytterligere bråk mens hun protesterte på boten.

— Selv om det hadde vært SiB som eide parkeringsplassen, synes jeg det ville vært helt feil å kreve tusen kroner for den av studentene her. Parkeringen her oppe har vært gratis i alle år, og det er vi beboere som rydder og holder plassen i stand gjennom dugnader, sier Hammer.

FØLER SEG LURT: Nattland-beboer Anne Hammer fikk tidligere høst bot for ikke å ha betalt parkeringsavgift til Studentsamskipnaden i Bergen. Nå viser det seg at det er Bergen kommune som eier parkeringsplassen.