- Helt ufattelig

- Jeg hadde aldri trodd det kunne gått et sånt ras her, så langt og så bredt, sier nabo Ben Sundt til bt.no.Ben Sundt bor i Hetlebakken 119 og er nærmeste nabo til huset som raset tok.- Vi reiste fra Hetlebakken like før raset gikk i morges. Det var mer vann nede i Blindheimsdalen forrige gang, sier Sundt.To skogbranner
Sundt ser en sammenheng med de to skogbrannene som har vært i området. I den første skogbrannen gikk det med flere kvadratkilometer med skog.

Den andre brannen var mindre og konsentrert om området over Hetlebakken. De har ikke hatt rasproblemer i dette området før, men det har vært mye overvann i området.Raset i dag ser ut til å ha kommet helt oppe fra Hetlebaksåta. - Det må ha hatt en forferdelig fart, for det er rimelig bratt nedover, sier Sundt.280 kvadratmeter grunnflate
Huset som i dag ble tatt av raset skal ha hatt en grunnflate på hele 280 kvadratmeter. Huset var på to etasjer.- De hadde lagt taket og var begynt å legge kobberplater på det, forteller Sundt.Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt