— Det føles helt sykt, sier Fredrik Vogsborg i Casiokids.

Onsdag kveld fikk Casiokids beskjed om at de hadde vunnet den siste millionen til a-ha. Det var Magne Furuholmen som annonserte vinneren på storskjerm.

— Jeg var helt sikker på at Lars Vaular skulle vinne, sier Omar Johnsen i Casiokids.

11.000 hadde møtt opp på Festplassen for å få med seg VG-showet. To av dem var tvillngsøstrene Live og Helen Utheim på 10 år.

— Vi er her får å høre på Elin Gaustad. Hun er veldig flink, sier de i kor.

VG-listens sommerturné har allerede vært innom både Oslo, Trondheim og Stavanger. Onsdag stod Bergen for tur. Klokken 18 braket det løs på Festplassen med artister som Lars Vaular, Casiokids, Keep Of Kalessin, Bjørn Johan Muri og Scouting For Girls på scenen.

Ekstra spesielt ble det for bergensartistene Casiokids og Lars Vaular som skulle kjempe om den siste a-ha-millionen.

— Vi kan bare håpe på at flaksen er med oss i kveld, sier Ketil Kinden Endresen fra Casiokids til bt.no onsdag ettermiddag.

— Men det er litt rart å skulle konkurrere mot Lars, for det går egentlig ikke an å konkurrere i musikk, tilføyer han.

Vil ut i verden

Likevel, bandet hadde planene klare dersom de skulle stikke av med millionen.

— Vi vil spille inn nytt album, og i tillegg turnere over hele Europa, Sør-Amerika og USA. Vi har fått en del tilbud om spillejobber der som vi ikke har hatt råd til å takke ja til, men hvis vi vinner kan dette bli mulig, sier Endresen.

I motsetning til Vaular hadde ikke Casiokids spilt på noen av de andre stoppestedene under turnéen.

— Sist vi spilte på Festplassen var under åpningen av Bybanen. I dag er været enda finere, så dette gleder vi oss veldig til, sier Endresen.

Vaular klar for ny plate

Karrieren til bergensrapperen Lars Vaular har tatt av for fullt etter han slapp sitt tredje album «Helt om natten, helt om dagen» tidligere i år. Onsdag opptrådte han for fjerde gang under årets VG-liste-turné, denne gangen foran hjemmepublikummet. Heller ikke Vaular var i tvil om at a-ha-millionen ville kommet godt med.

— Jeg ville brukt mye penger på å gjøre konsertene våre, videoene våre, og innspillingsmulighetene våre bedre. Jeg skal begynne å jobbe med den nye platen min, og der kommer en million godt med, sier Lars Vaular til nrk.no.