• Jeg opplevde at det tok fire måneder før helsesøster antydet at noe var galt, sier en 42 år gammel mor. 15 år gammel skal datteren hennes ha blitt voldtatt - i januar 2001 i en bydel i Bergen.

Moren reagerer sterkt på oppslaget til Bergens Tidende i går, om at en helsesøster drøyde med å varsle om voldtekt av en ung jente.

— Selv ble jeg innkalt til et møte med helsesøsteren ved skolen og klasseforstanderen. Det var fire måneder etter at datteren min hadde fortalt det. De sa «vi vet at det ligger noe bak, som datteren din bør fortelle deg», forteller moren.

Hun fryktet datteren hadde ruset seg på narkotika.

— Jeg synes det er helt forferdelig at en helsesøster kan fortelle det til klasseforstanderen, men ikke til en mor. Jeg var så naiv at jeg trodde de ville varslet om noe så alvorlig som en voldtekt, sier hun.

Etter januar 2001 forandret jenten seg. Hun ble mer urolig og søkte tilhold i miljøer som moren ikke likte. Etter møtet med helsesøsteren, satte moren hardt mot hardt. Da fortalte datteren at hun var blitt voldtatt av en medelev på vei hjem fra ungdomsdiskotek. Hun hadde fortalt det til helsesøsteren etter noen uker. Etter en stund informerte helsesøster klasseforstanderen. Jenten torde ikke fortelle det hjemme.

Etter nøye overveielse, og på grunn av datterens frykt for rettssak, har moren valgt ikke å politianmelde forholdet.