— De siste timene har bygget stått til nedkjøling. Klokken kvart over ti begynte brannteknikere å undersøke stedet, forteller operasjonsleder Tor Gunnar Westlie i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Det var klokken 03.47 i natt at brannvesenet i Haugesund meldte om at det brant i Sveio kommunehus. Bygget er formet som bokstaven «H», og det var i tverrbygningen det brant.

— Det brant kraftig på stedet, og brannen har slått gjennom taket på midtdelen av bygningen, stod det i loggen fra Haugaland og Sunnhordland politidistrikt tidlig i dag morges.

— Ingen har sluppet inn i bygget ennå. Teknikerne vil først undersøke hele bygningen etter spor etter eventuelle gjerningsmenn eller årsaker, sier Westlye.

Han sier at årsaken til brannen fremdeles er helt åpen.

Taket raste sammen

Ordfører Jorunn Skåden var på stedet i morges. Hun forteller om et trist syn.

— Det ser stygt ut. Hele taket har rast ned fra midten. Det er et kaotisk område nå, sier hun til bt.no.

Bygningsdelen som brant huset blant annet servicekontoret og kulturavdelingen.

Politiet vet fremdeles ikke hva årsaken til brannen var, men ifølge ordføreren er det en kjøkkenkrok i kantineavdelingen i denne delen av bygget.

Brannvesenet hadde kontroll over brannen klokken 05.20, men klokken 09.11 i morges var brannen fremdeles ikke meldt slukket.

Arbeidet fortsetter

På tross av brannen kan kommunearbeidet fortsette.

— Vi har blitt lovet at vi skal få komme inn og bære ut sakene våre. Ellers bruker vi kommunestyresalen som ligger i den gamle avdelingen, forteller ordfører Skåden.

Kommunearbeiderne sitter nå også på Vigdatun kultursenter, og det nye NAV-bygget skal også huse dem som mangler kontorer etter brannen.

BRANT KRAFTIG: - Det ser stygt ut. Hele taket har rast ned fra midten, og det er et kaotisk område nå, sier ordfører Jorunn Skåden, som var på stedet mens det brant.
Jorunn Skåden
KOLLAPSET: - Brannen slo gjennom taket på midtelen av bygningen, meldte politiet i morgentimene. Taket falt etterhvert sammen.
Jorunn Skåden