— I dag har vi hatt en markering og en liten feiring, sier Tore Lirhus, leder for Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH) i Hordaland.

— I løpet av dagen har homofile og lesbiske i Bergen skålt i boblevann og hørt lokale representanter fra den rødgrønne regjeringen holde appell.

**Les også:

En historisk dag**

— Dette er absolutt en dag å feire, ikke bare for oss men for alle. Det er et stort skritt for Norge, det er rett og slett en veldig stor ting, sier han.

- Stolte og glade

Ettersom flere kommer til gratuleres og klemmes det. Blant de er også Geir Oddvar Nepsdal (27) og Natasja Alijeva (33).

— I dag er vi veldig glade og veldig stolte. Norge er det 6. landet i verden som innfører en slik lov, og da sender vi ut viktige signaler om at her betyr det ikke noe hvilken legning man har, sier Natasja.

**Les også:

Bryllupskake på Løvebakken**

De to har feiret med champagne i dag, selvom Geir mener man ikke skulle behøve å feire.

— Det skulle jo egentlig bare mangle, vi er bare vanlige folk vi og.

Vil ikke gifte seg

Landets eldste forkjemper for lesbiske og homiles rettigheter, Kim Friele, var også glad i dag. Hun hadde funnet veien til Stortingets vandrehall da den nye ekteskapsloven ble vedtatt onsdag ettermiddag.

— Det er en kjempestor dag og et veldig godt steg, sier hun.

Men selv har hun ingen ekteskapsplaner.

— Jeg blir værende i partnerskapsloven og ønsker ikke å bli gift. Skjer det, er det et tvangsgifte, ler hun.

— Men for yngre lesbiske og homofile, og ikke minst barn som lever sammen med dem, er dette stort. Vi skal ikke lenger ha A- og B-barn her i landet, understreker Friele.

Hva synes du om ekteskapsloven? Si din mening her!

FEIRET: - Vi er kjempestolte av Norge, sier Geir Oddvar Nepsdal og Natasja Alijeva.
FLAGG OG BLOMSTER: - Sånn, nå ser det ut som en brudebukett, ler styremedlem i LLH Hallvard Øren. Til høyre står leder i LLH Hordaland,Tore Lirhus.
JUBLET: De kjente homoforkjemperne Karen Christine Friele (til høyre) og Wenche Lowzow var blant dem som jublet på galleriet i Stortinget da den nye ekteskapsloven ble vedtatt onsdag formiddag.
SCANPIX