– Streiken vil gjelde fra arbeidstidens begynnelse i morgen, sier leder av Fagforbundet Åsane Henning Trellevik til Åsane Tidende. I Åsane vil streiken i første omgang merkes ved at alt det pedagogiske personalet på Haukedalen skole og i de kommunale barnehagene blir tatt ut.

Pensjon

Årets oppgjør er et såkalt mellomoppgjør, noe som betyr at lønnstillegget ble avtalt i fjorårets forhandlinger. Så er det heller ikke lønn som er årsaken til konflikt denne gangen, men pensjonsordningen i stat og kommune.

– Hovedkravet vårt er at de ansatte skal ha 30 års opptjening, og garantert 66 prosent lønn fra fylte 65 år, sier Trellevik.

– Dette er ufravikelig, og streikeviljen for en god pensjonsordning er stor blant medlemmene våre.

I Åsane vil streiken i første omgang omfatte arbeidstakere i administrative og tekniske funksjoner (ikke brannvern), renholdere samt pedagogisk personale i alle kommunale barnehager og enkelte skoler.

Pedagogisk personale

– Haukedalen skole vil bli hardt rammet her i Åsane, sier Trellevik.

Publikum vil også merke streiken ved at alt det pedagogiske personalet i barnehagene blir tatt ut. Alle medlemmene som er tatt ut i streik, skal ha mottatt et personlig brev om dette. De streikende er innkalt til et eget orienteringsmøte på Kulturhuset i kveld, der det blant annet vil bli informert om når, hvor og hvem som skal stå streikevakt.

– Vi har ikke helt nøyaktig oversikt over hvordan Åsane bydel kan bli rammet, siden det ikke bare er våre medlemmer som er tatt ut i streik, sier han.

Les hva Robert Rastad i Bergen kommune sier om streiken til Åsane Tidende

Mer informasjon: www.bergen.kommune.no, www.fagforbundet.no, www.lo.no, www.ys.no, www.unio.no og www.akademikerne.no

KAMPKLAR: I kveld kl. 24 går meklingsfristen mellom KS og Fagforbundet ut. – Vi er klar til kamp for en god pensjonsordning, sier Henning Trellevik, her utenfor huset sitt i Øygarden.
Privat