– Det er leit stadig å finne ødelagt utstyr, men enda verre er det at hærverket faktisk svekker beredskapen vår, sier Odd Harald Dommersnes, administrativ leder i Nordhordland Røde Kors, til avisen Nordhordland.

Nå føler lokallaget at de må flytte utstyret fra lokalene og hjem til medlemmene for å få bukt med sabotasjen. Dommersnes frykter at det vil føre til lengre responstid.

– Vi ser ingen annen utvei enn å flytte deler av utstyret hjem til medlemmene våre. Dette kan føre til at vi bruker lengre tid på å rykke ut når det er behov for oss, sier Dommersnes til Nordhordland.

Skadeverk og tyveri

Forleden rykket Nordhordland Røde Kors ut til en leteaksjon i Modalsområdet. Da de kom til klubbhuset på Rossland, fant de hjulene på snøscooteren skåret opp.

For en uke siden skulle lokallaget være til stede ved sykkelrittet Nordhordland rundt. Da de kom frem var alle lyktene på beredskapshengeren knust. Og nylig ble 70 liter bensin stjålet fra en av lagets båter.

– De som gjør dette forstår ikke konsekvensene. Hærverket svekker beredskapen, en dag kan det kanskje ramme dem selv, sier Dommersnes til Nordhordland.