• Brevet fra Helsevernetaten er et sammenhengende sammensurium av postulater, mener Løvaas advokat, og kaller brevet «hårreisende».

Magne Løvaas advokat, Ståle Eeg-Nielsen, legger ikke fingrene imellom når han skal betegne fremgangsmåten til Helsevernetaten.

— Som offentlig forvaltningsorgan burde de ha minimumskunnskap om kontradiksjon, altså at det skal gis informasjon på forhånd til de parter de uttaler seg om, sier Eeg-Nielsen.

Han reagerer også på at partene ikke har fått se hvilket faktagrunnlag Helsevernetaten bygger på.

Ifølge brevet fra Helsevernetaten lovet Magne Løvaas i fjor sommer å sende en oversikt over aktiviteter som kunne tenkes å sjenere naboene.

Han skal senere ha fått samme henvendelse i brevs form, men har ikke levert en slik oversikt, skriver Helsevernetaten.

De har derfor i stor grad basert sine vurderinger på naboenes logger og rapporter over støyende aktiviteter på området. Den oversikten har ikke Eeg-Nielsen eller Løvaas sett.

— Inntil vi får se hva de bygger på må jeg bare legge til grunn at dette brevet er et sammenhengende sammensurium av postulater. Det er hårreisende, sier advokaten.

Byggesaksavdelingen derimot slipper unna Eeg-Nielsen vrede

— De gjør det som er rett. De følger prosedyrene i loven og det er jeg veldig fornøyd med. Det skal vi håndtere. Byggesaksavdelingen skal få svar når deres forhåndsvarsel kommer.