HILDE KRISTIN STRANDr

— Harley, sier Trygve Fauske bestemt.

— Harley Davidson er den tøffeste sykkelen. Men den koster litt, du kan like gjerne kjøpe to biler, smiler han.

Selv kjørte han Harley med sidevogn i yngre år, og har vært på tur både til Danmark og Stiklestad. Nå gjør en benamputasjon at han må bruke en annen doning med hjul for å komme seg frem, men det er kjekt å se på syklene likevel.

Det var han ikke alene om å synes søndag.

— Pappa, jeg vil ha en sånn, sier en liten jente og peker på Honda sin GoldWing.

— Da kan du kjøre og så kan vi sitte oppi der, sier hun og peker på sidevognen.

- Mest feeling i Harley

Om lag 1000 motorsykler og 2000 mennesker mente konferansier Olav Bolstad fra arrangørklubben Rolling Thunder kom til å være innom Festplassen. Allerede da BT var der like etter mønstringsstart klokken 12 var det sykler så langt øyet kunne se. Noen veldig store, andre små, gule, svarte, knall grønne, noen med sidevogn, de fleste uten.

Rocken durte fra høyttalerne i takt med lyden fra tohjulingene som kom rullende inn. Noen motorsykkelinteresserte var kledd i skinndress med store logoer på ryggen, andre ruslet rundt i mer vårlige antrekk med barnevogn. Og for noen små gutter var det den parkerte brannbilen som var aller mest spennende, og det var stor stas å få prøvesitte den.

De fleste av medlemmene i Rolling Thunder kjører Harley.

— Det er mest feeling i den. Jeg har en japansk sykkel også, og den er grei, den, men det er noe spesielt med Harleyen, sier Bolstad.

Første vårtreff

— Ser du ikke hvor sosialt dette er?, spør Kenneth Fjeldstad.

Han har tatt med både kone, barn og svigerforeldre til byen.

— Vi skal se og bli sett, sier Ola Haugetun, også han fra Pale Rides fra Øygarden.

— Fra nå av blir det mer mengdekjøring, både turer og treff. I sommer skal 18 sykler fra klubben vår til Lofoten på landstreff. Da reiser vi oppover sammen og tar det som en ferie, forteller han.

Vårmønstringen ble arrangert for 15. gang søndag.

— Vi er ganske stolte, sier Olav Bolstad.

— Det første året hadde vi mønstringen på Torget. Men vi måtte snart ta i bruk blomstertorget også, og de siste årene har vi vært her. I år er det flott, været tror jeg er det beste vi har hatt.

Avslutning på Fanafjellet

Bolstad synes det er flott at de ulike MC-klubbene kan treffes på en slik vennskapelig måte.

— Er dere ikke alltid venner?

— Jo, stort sett. Men i dag har vi med hele bredden, som Likevel MC, klubben for de trafikkskadde som ikke vil gi opp og har skaffet seg trehjulinger, Holy Riders som deler ut bibler, og Norsk Motorsykkel Union som er en MC-politisk organisasjon. I tillegg er her klubber fra hele Hordaland, og en del fra Sogn og Fjordane, sier Bolstad.

Vårmønstringen ble avsluttes med fellestur til Fanafjellet med politiet i front.

— Hvordan skal dere få det til med alle disse syklene?

— Vi må stille opp bortover Kaigaten. De bør ha grøten klar på Fanafjellet når vi kommer, smiler Olav Bolstad.

MYE BLANKT OG LEKKERT: Det var noe for enhver sykkelentusiast på Festplassen. En del av syklene var til salgs, men de fleste var her bare for å se og treffe kjentfolk.<br/>Foto: HELGE SKODVIN
- HARLEY ER BEST: Trygve Fauske kjørte Harley med sidevogn i yngre år. Fremdeles er det Harley som er gromsykkelen, selv om Trygve ikke kan kjøre sykkel selv lenger.