— Jeg var ikke overrasket, jeg har bare ventet på at noe sånt skulle skje, sier lastebilsjåfør Bernt Olsen.

— Det er ille at det måtte en dødsulykke til før man gjør noe med sikkerheten, sier Olsen.

Han er en av mange som har kommentert ulykken på Facebook-gruppen «Sjåførenes krav».

Døde i ryggeulykke

En 52 år gammel mannlig turist døde fredag av skadene han pådro seg i ulykken på Dokkeskjærskaien i Bergen sentrum torsdag.

Ulykken skjedde inne på det lukkede kaiområdet.

— Det er snakk om et uhell i forbindelse med rygging på kaien. Vedkommende ble slept under bilen, og døde dessverre i løpet av natten, sa politiførstebetjent Arne Sangolt ved trafikkavsnittet i Hordaland politidistrikt til BT torsdag.

Ulykken etterforskes som en trafikkulykke.

- For dårlig sikkerhet

Olsen mener sikkerheten på kaien er altfor dårlig.

— Det bør være mer vakthold og bedre sperringer. I dag er det ikke godt nok sikret, mener sjåfør Bernt Olsen.

— I dag er sperringene kjegler som folk kan gå fra. Det hadde vært bedre med et gjerde eller en tube som passasjerene kan gå i. Utrolig mange problemer hadde blitt løst da. På kaien er det kraner, trucker og lastebiler på 50 tonn. Det sier sitt. Du slipper ikke av cruiseturister der. De er som en saueflokk. Forsvinner en fra gruppen, forsvinner lett en til, sier Olsen.

- Tikkende bombe

En av de andre i Facebook-gruppen skriver at sjåfører ikke føler seg trygge på Dokkeskjærskaien.

— Den ulykken var en tikkende bombe, synd å si det. Folk virrer rundt innimellom containere, gods, trucker, biler og busser, og aner fred og ingen fare. Utrolig synd at det måtte gå så langt som dette. Havnevesenet har fått beskjed opptil flere ganger. Vi som kjører på kaien daglig føler oss ikke trygge på tiltakene de har laget når det ligger en cruisebåt til kai ved siden av lasteskip som losses med kraner og stortrucker, skriver yrkessjåføren.

Ingen merknader

— Vi meldte fra til Arbeidstilsynet samme dag som ulykken skjedde. De har gått gjennom måten vi sikrer på, og hadde ingen merknader til måten vi løser det på, sier havnedirektør Inge Tangerås.

Han avviser at sikkerheten rundt turistene er for dårlig.

— Vi har alltid en fra vaktselskapet der. I tillegg er det guider, bussjåfører, en representant fra cruiseagenten og en god del andre ressurser som overvåker at de går sikkert, sier Tangerås.

Han har likevel igangsatt en evaluering av sikkerheten på området med alle involverte parter.

— Til tross for tilbakemeldingen fra Arbeidstilsynet, har vi hatt en evaluering med alle de berørte parter, og vil se på om vi skal endre noe i praksis, sier Tangerås.

Han forteller at havnevesenet har hatt trafikkampanjer rettet mot alle som befinner seg på området.

— Vi har blant annet delt ut 2000 flyers til alle som oppholder seg der, og oppfordret om å holde farten nede og informert om nødvendigheten av å holde farten nede.