Mandag morgen fikk politiet melding om at en livløs person fløt i vannet ved Vågen. Politiet bekreftet raskt at vedkommende, en mann, var død.

Så langt i etterforskningen er det ingenting som tyder på at mannen er blitt utsatt for noe kriminelt, ifølge politioverbetjent Carl-Petter Leganger ved Bergen sentrum politistasjon.

Døde av drukning

— Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at vedkommende døde av drukning. Vi har ingen grunn til å tro at dette var noe annet enn en ulykke. Han kan ha falt i vannet, sier Leganger.

Mannen hadde trolig ligget i vannet i flere timer da han ble funnet.

Han er foreløpig ikke formelt identifisert, men papirer funnet på avdøde gjør at politiet har en mistanke om hvem avdøde er.

— Vi antar at det er han vi tror det er, og har forhåndsvarslet denne personens pårørende. Dette er en mann fra Bergen. Men vi avventer fortsatt en sikker identifikasjon før vi går ut med navn og alder, sier Leganger.

Funnet ved «Beffen»

Det var «Beffen»-ansatt Linda Holmedal som fant den døde mannen da hun kom for å starte opp den lille passasjerfergen mandag morgen.

— Jeg skulle fylle diesel og da jeg så ned så jeg at det lå noe i vannet foran båten. Først trodde jeg det var en dukke, sa Holmedal til BT.

Hun meldte fra til Havnevesenet og politiet, og fikk beskjed om å sikre at den døde ikke forsvant før nødetatene var på plass. Passasjerer hadde kommet samtidig med henne, og hun måtte be dem om å gå.

Holmedal forteller at avdøde lå med ansiktet ned i vannet.

— Jeg hadde mest lyst til å få personen opp, men det var jo uaktuelt, sier hun.