Studentene som de siste dagene har okkupert en av universitetets tomme leiegårder på Sydneshaugen kunne fått hybel på dagen. Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) har 33 ledige hybler.

Usentralt Hyblene ligge riktig nok ikke i hjertet av Bergen, men boligdirektør Ivar H. Henriksen i SiB tror ikke Bergen sentrum er i stand til å huse alle de 25.000 studentene byen har.— Det er urealistisk å tro at alle kan bo i sentrum. Men i de nye prosjektene våre prioriterer vi boliger som ligger i gåavstand til utdanningsstedene, sier Henriksen.På Hatleberg og Fantoft er det rom å få for husløse studenter.- Vi har alltid ledig kapasitet selv om det kan være litt hektisk ved semesterstart, dette fordi det stadig er inn og utflytting som skaper en viss ledighet. Men vi skaffer boliger til alle som kommer til oss, selv om noen har måtte vente noen uker, sier Henriksen.Boligdirektøren vil ikke karakterisere boligmarkedet som veldig vanskelig for studentene, men i sentrum er presset stort og boligprisene for høye.- Jeg tror egentlig ikke studentene sliter, hvis de bare er villig til å ta buss. Men vi ønsker flere studenthybler sentralt i Bergen, sier Henriksen.

Nye prosjekter SiB eier i dag 2850 boliger og har planene klare for tre nye boligprosjekter som til sammen vil gi 346 studenter husly. Det skal bygges nytt på Damsgård, Gyldenpris og i sentrum. To av prosjektene er nærmest byggeklare, men pengene mangler. Uten statlig subsidier kan studenthyblene fort bli dyre.- Vi håper på noen positive signaler slik at vi kan komme i gang, sier Henriksen.Målet for SiB er å leie ut til rundt 15 prosent av studentmassen.- Hvis vi får markedsandelen litt opp kan vi være et bedre priskorrektiv i forhold til det private leiemarkedet, sier Henriksen.