— Politiet i Bergen er nå i ferd med å knuse et nigeriansk narkonettverk, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til bt.no.

Saken startet i september da tollerne på Flesland fattet mistanke til en mann og en kvinne med afrikansk opprinnelse, som kom med det siste flyet fra København. Det viste seg at de begge hadde

skjult til sammen 2,2 kilo heroin i kroppens hulrom.

— Pågripelsen av disse personene førte politiet videre til et nigeriansk miljø i Oslo. Vi har pågrepet seks personer og har til sammen tatt 1,5 kilo heroin i leiligheten hvor de bodde. 1, 5 kilo heroin er blant de aller største enkeltbeslagene i landet, sier Christoffersen.

- Oslomann hovedaktør

Bakgrunnen for at politiet klarte å spore opp miljøet i Oslo, var at mannen som ble tatt på Flesland hadde vært i telefonisk kontakt med en 28 år gammel mann fra Oslo. Han er nå pågrepet og regnes som en av hovedaktørene i nettverket.

— Vi har også tatt en dame med tilknytning til miljøet som til sammen har hatt befatning med over 5,5 millioner kroner, sier Christoffersen.

Politiet mistenker at dette er penger som stammer direkte fra heroininntektene. Pengene er blant annet sendt til Nigeria.

— Det er verdt å merke seg at dette er et rent nigerianske miljø, opplyser politiet.

Gjenstår mye etterforskning

Tidligere har BT skrevet om at kriminelle fra Nigeria er i ferd med å overta mye av narkotrafikken til Bergen. Et stort antall av de pågrepne i narkosaker i 2009 har vært fra Nigeria.

28-åringen som sitter fengslet i saken og som regnes som en av hovedmennene bak heroinsmuglingen, er tidligere utvist fra Norge. 28-åringen ble varig utvist i 2006, men har likevel bodd i Oslo i lang tid. I går ble han fengslet i nye fire uker der to av dem må sones i fullstendig isolasjon.

— Denne konkrete saken er ennå ikke avsluttet. Det gjenstår mye etterforskning, også opp mot utlandet, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.