Dette valgethar stor betydning. Vi har jobbet mot det i over to år, så det er klart at jeger spent og nervøs, sier Knut Arild Hareide (KrF).

KrF-leder hadde med seg både kone og barn da hanavga sin stemme i Oslo mandag.

— Jeg må ærlig innrømme at jeg er gladvalgkampen er over nå. Det har vært artig og kjekt, men nå tror jeg vi alle erklar for å få et svar, sier han.

Etter a stemt dro Hariede hjem og møtte en person som gjorde en gravejobb i forbindelse med at ekteparet bygger hus.

– Det eneste tidspunktet i timeplanen min som var ledig, var 9. september sent på ettermiddagen. Da har valgkampen roet seg, og jeg har tid til litt personlige ting, sier Hareide til NTB.

Se BTTV: Se BTs valgsending direkte

KrR-lederen sier han er trygg på at Hordaland kommer til å få størreinnflytelse etter valget.

— Sannsynligheten er stor for at både jeg og Ernakommer til å få en avgjørende rolle etter valget, sier han.

- Intens valgkamp

SV-leder Audun Lysbakken forteller om en utrolig intens valgkamp.

— Alle har gitt alt de har og jeg jeg føler vi hargjort en god valgkamp, selv om utgangspunktet ikke var det beste, sierLysbakken.

Da BT snakket med SV-lederen var han på vei til barnehagen for å hentebarna. Lysbakken legger ikke skjul på at det er godt å få hverdagen tilbake. — Før jeg skal på valgvake skal jeg kose meg littmed familien, det blir fint.

Er du nervøs for hva resultatene blir?

— Jeg skal innrømme at jeg er veldigspent. Det kan gå ulike veier. Mye står på spill denne gangen, det er myeusikkerhet om hvor stort resultatet blir, sier han.

Lysbakken er like fullt optimist på vegne av SV tross de dårlige målingene.

–Vi har klart å snu motvind om til medvind. Tusenvis av mennesker har gittutallige arbeidstimer de siste ukene. Det er kanskje den størstekraftanstrengelsen i partiets historie, sier Lysbakken.

- Blir skuffet hvis vi taper

— Hvis vi taper valget blir jeg skuffet, jegforventer jo at de bergelige partiene vinner. Vi har ligget så bra an på meningsmålingeneså lenge, at jeg tenker at vi kan ro dette i gang, sier hun., sier Erna Solber (H)

Hun forteller at hun tror velgerne er glad for at det valg i dag.

— De har nok fått litt nok av oss, sier hun.

BTTV: Her stemmer Erna feil

Etter å ha forsikret om at hun hadde med seg både legitimasjon og valgkort, gikk hun inn i valglokalet i gymsalen på Apeltun skole i Fana bydel i Bergen og gjorde borgerplikten sin like etter klokka 11.

– Dette er veldig hyggelig, det er stor stemning og det er en flott dag, sa Erna Solberg da jobben var gjort.