• Se overvåkingsvideoen

    To menn stjeler fra Kinasamlingen i Permenenten.

    VIDEO: bt tv

- Har interessante opplysninger

Politiet har avsluttet undersøkelsene i Permanenten.

Politiets kriminalteknikere er ferdige med åstedsundersøkelsene i Permanenten, etter innbruddet lørdag morgen.

Etterforskerne fortsetter imidlertid fortsatt med å finkjemme vrakene etter de to bilene som stod i full fyr i minuttene før innbruddet.

- Vi avsluttet de tekniske undersøkelsene i Permanenten lørdag kveld, men etterforskningen fortsetter med full styrke på andre områder, sier jourhavende politijurist Arne Fjellstad i Hordaland politidistrikt.

- Ingen mistenkte

Politiet har blant annet innhentet bilder fra en rekke overvåkingskameraer i kvartalene rundt Permanenten.

- Vi har ikke kommet så langt at vi har fått analysert alt ennå. Av etterforskningstaktiske hensyn kan jeg ikke gå i detalj om hva vi har funnet, sier Fjellstad.

- Vi har opplysninger som er interessante og som vi jobber videre med, men vi har ingen konkrete mistenkte, sa politijurist Laila Karin Skeide til bt.no tidligere søndag.

Kripos er varslet i saken. Det er Kripos som har ansvaret for å etterlyse tyvegodset gjennom Interpol.

- Det kan ikke utelukkes at disse gjenstandene vil føres ut av landet eller ut av vårt politidistrikt. Da er det naturlig å varsle dem innledningsvis, sier hun.

Ber folk ta kontakt

Politiet oppfordrer folk som har oppholdt seg på noen av de tre åstedene, om å kontakte politiet. Det gjelder i området ved Permanenten, og ved bilbrannene i Løbergsveien, og Nyhavnsveien.

Les også

På 90 sekunder lopper de museet

Minst to personer inne i bygningen.

- Vi har vært i kontakt med noen, og har identifisert flere som vi vil kontakte. Vi er i den innledende etterforskningsfasen hvor vi innhenter mest mulig informasjon, sier Skeide.

Den første bilbrannen ble meldt klokken 05.10, den andre noen minutter senere. Alarmen i Permanenten gikk klokken 05.20.

- Vi vil gjerne at folk som gikk eller kjørte forbi noen av de tre stedene i timen før innbruddet, om å kontakte politiet. Det gjelder også dem som ikke har sett noe spesielt. Det er viktig for oss å få oversikt over bevegelsene i områdene, sier Fjellstad.

Fortsatt er det for tidlig å si om bilene ble satt i brann for å avlede politiet, men politijuristen sier det er viktig å få sjekket dette grundig.

Flere likhetstrekk

- Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng, og derfor ber vi publikum om å melde seg. I initialfasen er det avgjørende å gjøre en så bred informasjonsinnhenting som mulig, sier han.

Les også

Gransker bilbranner etter sjokkbrekket

- Vi legger betydelig større ressurser i etterforskningen av disse brannene, enn det vi vanligvis ville gjort.

Politiet ser klare likhetstrekk mellom tyveriet lørdag og det hendte samme sted for to år siden. Tyveriet av 56 gjenstander i 2010 endte med henleggelse.

- Vi finner likheter i typen gjenstander som er stjålet. Det er naturlig å se på den saken igjen i forbindelse med etterforskningen, sier Skeide.

Politiet jobber ut fra at minst to personer har vært involvert i tyveriet. Hun vil ikke kommentere om de har funnet spor etter ranerne, eller om de har vært observert når de har forlatt stedet.

- Men dette har skjedd på et tidspunkt da det antageligvis ikke har vært så mange i dette området. Vi ønsker å få kontakt med alle som har vært her i det aktuelle tidsrommet, uansett om de selv mener de har sett noe eller ikke, sier hun.

Les også:

Siste fra Lokalt

o Dømt for råkjøring i Fløyfjellstunnelen

Tre menn i 20-årene er dømt for råkjøring i Fløyfjellstunnelen etter at retten aksepterte fartsmålinger fra Vegvesenets trafikkteller som bevis.

o Her står den stjålne
veteranbilen parkert

- Jeg er veldig glad, sier eieren.

Nå fjerner de flaskeølet

Vil hindre russen i å knuse flasker.

Det siste dei treng her er meir
straum. Likevel skal el-nettet
byggjast ut for ein milliard

- Det einaste folk kjem til å stå att med frå dette er naturinngrep og tynnare lommebøker.

Seks timer tok det å lage
denne påskeharen i Voss

Send oss bilder av dine påskekreasjoner!

Trafikkulykke på Sotra

To barn var i bilen. Mannlig sjåfør stakk fra stedet etter krasj. Politiet mistenker rus.

Bilder

UKJENT: Identiteten til denne mannen er fortsatt en gåte for politiet. FOTO: POLITIET