• Se overvåkingsvideoen

    To menn stjeler fra Kinasamlingen i Permenenten.

    VIDEO: bt tv

- Har interessante opplysninger

Politiet har avsluttet undersøkelsene i Permanenten.

Politiets kriminalteknikere er ferdige med åstedsundersøkelsene i Permanenten, etter innbruddet lørdag morgen.

Etterforskerne fortsetter imidlertid fortsatt med å finkjemme vrakene etter de to bilene som stod i full fyr i minuttene før innbruddet.

- Vi avsluttet de tekniske undersøkelsene i Permanenten lørdag kveld, men etterforskningen fortsetter med full styrke på andre områder, sier jourhavende politijurist Arne Fjellstad i Hordaland politidistrikt.

- Ingen mistenkte

Politiet har blant annet innhentet bilder fra en rekke overvåkingskameraer i kvartalene rundt Permanenten.

- Vi har ikke kommet så langt at vi har fått analysert alt ennå. Av etterforskningstaktiske hensyn kan jeg ikke gå i detalj om hva vi har funnet, sier Fjellstad.

- Vi har opplysninger som er interessante og som vi jobber videre med, men vi har ingen konkrete mistenkte, sa politijurist Laila Karin Skeide til bt.no tidligere søndag.

Kripos er varslet i saken. Det er Kripos som har ansvaret for å etterlyse tyvegodset gjennom Interpol.

- Det kan ikke utelukkes at disse gjenstandene vil føres ut av landet eller ut av vårt politidistrikt. Da er det naturlig å varsle dem innledningsvis, sier hun.

Ber folk ta kontakt

Politiet oppfordrer folk som har oppholdt seg på noen av de tre åstedene, om å kontakte politiet. Det gjelder i området ved Permanenten, og ved bilbrannene i Løbergsveien, og Nyhavnsveien.

Les også

På 90 sekunder lopper de museet

Minst to personer inne i bygningen.

- Vi har vært i kontakt med noen, og har identifisert flere som vi vil kontakte. Vi er i den innledende etterforskningsfasen hvor vi innhenter mest mulig informasjon, sier Skeide.

Den første bilbrannen ble meldt klokken 05.10, den andre noen minutter senere. Alarmen i Permanenten gikk klokken 05.20.

- Vi vil gjerne at folk som gikk eller kjørte forbi noen av de tre stedene i timen før innbruddet, om å kontakte politiet. Det gjelder også dem som ikke har sett noe spesielt. Det er viktig for oss å få oversikt over bevegelsene i områdene, sier Fjellstad.

Fortsatt er det for tidlig å si om bilene ble satt i brann for å avlede politiet, men politijuristen sier det er viktig å få sjekket dette grundig.

Flere likhetstrekk

- Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng, og derfor ber vi publikum om å melde seg. I initialfasen er det avgjørende å gjøre en så bred informasjonsinnhenting som mulig, sier han.

Les også

Gransker bilbranner etter sjokkbrekket

- Vi legger betydelig større ressurser i etterforskningen av disse brannene, enn det vi vanligvis ville gjort.

Politiet ser klare likhetstrekk mellom tyveriet lørdag og det hendte samme sted for to år siden. Tyveriet av 56 gjenstander i 2010 endte med henleggelse.

- Vi finner likheter i typen gjenstander som er stjålet. Det er naturlig å se på den saken igjen i forbindelse med etterforskningen, sier Skeide.

Politiet jobber ut fra at minst to personer har vært involvert i tyveriet. Hun vil ikke kommentere om de har funnet spor etter ranerne, eller om de har vært observert når de har forlatt stedet.

- Men dette har skjedd på et tidspunkt da det antageligvis ikke har vært så mange i dette området. Vi ønsker å få kontakt med alle som har vært her i det aktuelle tidsrommet, uansett om de selv mener de har sett noe eller ikke, sier hun.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt

Bilder

UKJENT: Identiteten til denne mannen er fortsatt en gåte for politiet. FOTO: POLITIET