Søndag kveld oppsøkte 19-åringens far politiet i Bergen sentrum for å melde sønnen savnet. 19-åringen bor hjemme hos familien på Sotra, og gikk ut mandag kveld for en uke siden.

— Han sa bare «eg må finne på nokke» til lillebroren sin, så dro han, sier faren til bt.no.

— Nå har han ikke gitt lyd fra seg på en uke.

- Synes det er ekkelt

19-åringen har egen bil, men den står igjen hjemme, ifølge faren.

— Hvis han skulle langt av gårde, ville det vært naturlig at han tok bilen, sier faren.

Familien tenkte først det var «typisk ungdomsfakter» å forsvinne på den måten. Nå er de bekymret, selv om 19-åringen er myndig.

— Vi synes det begynner å bli ekkelt. Ingen av vennene hans eller dem han pleier å omgås aner hvor han er. Lillebroren hans har lånt telefonen min og ringt rundt til «alle» i helgen. Flere venninner har også ringt rundt, sier faren.

Politiet på Askøy etterforsker nå savnetsaken.

Ikke søk foreløpig

  • Vi har ikke startet noe søk ennå. Vi sjekker med venner og familie, om noen har hørt eller sett noe eller vet noe. Etter den runden vurderer vi hva vi gjør videre, sier lensmann Odd Dale.

- Har dere noen teorier om hva som er skjedd eller hvor 19-åringen er?

— Nei, saken står helt åpen. Det er en egen jurist som følger opp saken og avgjør hvordan vi skal gå videre, sier Dale.

- Hvor lang tid går det før dere eventuelt begynner å lete?

— Det avhenger helt av hva som kommer ut av etterretningsfasen vi nå er inne i. Hvor lang den fasen blir, avhenger av hva som kommer ut av rundspørringen, sier Dale.

Sjekker bank

Politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt sier mandag ettermiddag at de har bedt om innsyn i 19-åringens bruk av bank.

— Vi venter på svar om hans bruk av minibank- eller VISA-kort. Foreløpig har det ikke vært aktuelt å be om tilgang til trafikkdata fra mobiltelefon. Erfaringsmessig er det nokså gitt at vi får nei til innsyn i mobildata i savnetsaker. Kravet der er at vi må etterforske et konkret, straffbart forhold, sier Krogvold.

Han sier at politiet ellers sjekker opp en del «andre konkrete ting», uten at han vil si nærmere hva det er.

Ifølge Krogvold er det ikke konkrete observasjoner av 19-åringen siden mandagen han gikk hjemmefra.