Det betyr at politiet ikke har funnet sæd, hudrester eller andre spor som kan gi politiet en DNA-profil på mannen som drepte Hilda Feste (98) etter å ha misbrukt henne seksuelt.

Dermed kan de spor som er funnet enten tilhører Hilda Feste selv, eller personer som hadde grunn til å oppholde seg i leiligheten og som er sjekket ut av saken.

Ifølge NRK sier bistandsadvokat Beate Hamre at hun er gjort kjent med opplysningene og at familien på bakgrunn av disse frykter at det kan gå lang tid før gjerningsmannen blir pågrepet.

Føler seg feilsitert

Overfor bt.no benekter Hamre å ha sagt dette.

— Jeg er blitt feilsitert av NRK. Jeg har ikke mottatt noen opplysninger i verken den ene eller andre retningen, og har derfor aldri hatt noe belegg til å uttale meg i denne saken, sier advokaten.

Etterforskningsledelsen i Hordaland politidistrikt vil ikke kommentere dagens NRK-innslag.

— Det får stå for NRKs regning, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Venter ennå på svar

Politiadvokat Ogne sier imidlertid at etterforskerne ennå ikke har fått svar på alle prøvene og analysene de har sendt til Rettsmedinsisk institutt.

— Vi får fortløpende svar på prøver og analyser som vi sender inn. Svarene på disse er ikke noe som vi vil gå ut med, sier han.

Viktig med DNA-profil

Tidligere har politiet varslet DNA-testing av menn i Os sentrum. Men dette tiltaket er kun hensiktsmessig dersom politiet har en DNA-profil på gjerningsmannen.

I tillegg vil en DNA-profil kunne sjekkes opp mot politiets register over straffedømte og ukjente gjerningsmenn i andre kriminalsaker i Norge og Europa.

Uten slike tekniske spor er politiet prisgitt taktisk etterforskning, som for eksempel vitneobservasjon, tips og bilder fra overvåkingskameraer i Os.

Tror på oppklaring

— I løpet av de tre ukene som er gått etter drapet har vi samlet inn et omfattende etterforskningsmateriale, og vi tror vi er nærmere en løsning for hver dag som går, sier Ogne.

Han har god tro på at politiet til slutt vil greie å finne gjerningsmannen.

— Men vi er forberedt på at det kan ta tid, sier han.