Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier de onsdag vil be om åtte uker videre i varetekt for mannen (32) som er siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja (8) i hjemmet hennes på Sotra.

I en periode før den åtte år gamle jenten ble funnet død, bodde 32-åringen sammen med Monikas mor.

Politiet vil holde ham bak lås og slå fordi de mener han fortsatt kan finne på å stikke av eller gjøre nye straffbare handlinger. Mer formelt: Politiet mener det er både unndragelses— og gjentakelsesfare.

- Ikke foregripe

— Vi har en del ny informasjon, eller nye beviser, i saken. Hva det er, og hvordan denne informasjonen skal fortolkes og vektlegges, blir opp til retten. Jeg vil ikke foregripe bevisene ved å kommentere hva vi selv tenker om dem, sier Onarheim til BT.

Onsdagens rettsmøte skal etter planen gå for åpne dører. Så vidt politiet kjenner til vil siktede være til stede.

Onarheim opplyser at politiet nå har fått den endelige rapporten om DNA-funnene i saken. Rapporten kommer fra Folkehelseinstituttet (FHI).

— Det er gjort videre undersøkelser av DNA-sporet, og rapporten gjør at vi har fått flere svar. Men jeg kan ikke gå i detaljer om den før rettsmøtet i morgen, sier politiadvokaten.

- Vil du si at DNA-rapporten tilfører noe bevismessig?

— Ja, det gjør den.

232 avhør

I den «nye» Monika-etterforskningen, altså det som er gjort etter at saken ble gjenopptatt i mai i fjor, har politiet til nå gjort 232 avhør. Det inkluderer personer som er avhørt flere ganger.

Eks-samboeren til Monikas mor er avhørt til sammen syv ganger, ifølge Onarheim, også etter at han fikk forlenget fengslingsperioden sin sist.

— Han stiller i avhør når vi ønsker det. Han nekter fortsatt straffskyld, sier Onarheim.

I slutten av januar var et team fra Hordaland politidistrikt og Kripos i Litauen for å avhøre vitner, deriblant personer i den siktede 32-åringens familie. Etterforskerne var der i fem dager.

— Alle vi ønsket å snakke med, møtte. Det er de forpliktet til. Men noen av dem kom kun for å si at de ikke ville forklare seg. Det er ikke ideelt, men vi tar det til etterretning, sier Onarheim.