— Tirsdagettermiddag og kveld har det vært oppblussing enkelte steder, mensmåbrannene er slukket etter hvert. Det er ikke snakk om å evakuere beboere eller stenge veier, sier operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

- I ferd med å slokke

Ifølge NTB har det vært mange småbranner i løpet av dagen.

— Vi overvåker situasjonen. Det har ikke vært noe nedbør, men vinden har løyet og det blåser ikke på samme måte som mandag, sier Sørensen.

OMFATTENDE: Dette flyfotoet fra mandag kveld viser omfanget av brannen i Sveio. 3.000 mål utmark er svidd av. Tirsdag ettermiddag brant det fortsatt enkelte steder.
Peder E. Vik

— Brannvesenet fra Sveio kommune har fått hjelp av mannskaper fra Sivilforsvaret og et skogbrannhelikopter med vann. Mye tyder på at de er i ferd med å slukke brannen for godt.

Svært tørt

Politiet fikk beskjed om brannen mandag klokken 14.40.

Den startet ytterst ved Ryvarden fyr i et område med spredt bebyggelse. Men på grunn av kraftig vind og svært tørt gress spredte den seg utover et stort område og truet etter hvert mer sentral bebyggelse.

Til slutt ble 59 personer lengst vest i Mølstrevåg og på nordsiden av Mølstrevågen evakuert fra sine boliger. De fikk husly hos venner og kjente og hjelp fra kommunen.

Mye tyder på at de er i ferd med å slukke brannen for godt

Svein Sørensen, operasjonsleder

Først tirsdag morgen kunne de flytte tilbake til husene sine, slik bt.no skrev tidligere i dag.

Effektivt helikopter

Skogbrannhelikopteret, som brukes både til slokking og mannskapstransport, har vært svært effektivt.

Det sier brannmester Jarle Erdalsdal i Sveio brannvesen til h-avis.no. Helikopteret var fortsatt i drift rundt klokken 18 tirsdag, får bt.no opplyst fra politiet.

Skjebnesvanger kaffekos

Som bt.no skrev mandag kveld, var det en mann fra bergensområdet som startet skogbrannen da han fyrte opp primusen for å koke seg kaffe.

Tirsdag ettermiddag kunne ingen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt si hvorvidt mannen vil bli straffeforfulgt for å ha forårsaket brannen. Det skal foreløpig ikke være opprettet noen politisak mot ham.Det er et generelt forbud mot åpen ild i skog og mark fra 15. april til 15. september.

PØSER PÅ: Et eget skogbrannhelikopter og 14 mann fra Sivilforsvaret avlaster og bistår lokalt brannvesen tirsdag ettermiddag.
Tor André Johannessen