— Når han tar alt det han er utsatt for og sier at det er Med Israel for fred som står bak, gjør han seg skyld i det samme som han hevder at vi gjør, sier styreleder Morten Fjell Rasmussen i organisasjonen.

De siste ukene har det vært store diskusjoner rundt norske journalisters dekning av krigen i Midtøsten.

Sidsel Wold fortalte i sommer at hun synes det var frustrerende og ubehagelig å bli utsatt for hets på sosiale medier.

Onsdag skrev BT om at TV2-reporter Fredrik Græsvik ber om fred etter tusenvis av hatmeldinger.«Hatet fra Israelelskerne er mer enn jeg orker. Nå er det nok», skriver Græsvik.

- Ingen hetskampanje

I en Facebook-tråd mandag skrev Græsvik ifølge Nettavisen følgende: «Når Miff og Myrland sprer løgn om de av oss som har vært i Gaza og sett hva som skjer. De bør ikke få slippe til i det offentlige rom for å drive sin hatefulle hetskampanje».Rasmussen sier han har sendt en melding til Græsvik.

— Vi reagerer litt på at det virker som han sauser sammen alt han får av kritikk og gir det fellesbetegnelsen MIFF, sier Rasmussen.

Han understreker at organisasjonen aldri har hatt noen hetskampanje mot Græsvik.

— Det er grovt urimelig å hevde noe slikt. Det er på ingen måte noen rettet offensiv. Det blir som å holde Arbeiderpartiet ansvarlig for alt Ap-sympatisører sier i hele landet. Men jeg skjønner selvfølgelig at han er lei av nettroll. Han har lov å bli sint, sier Rasmussen.

- Har bedt dem være høflige

Han har selv sendt ut en formaning til medlemmene sine og andre, om å oppføre seg i debatten.

— Vi så ting på Facebook og oppslaget om Sidsel Wold i VG.

Meldingen ble lagt ut forrige uke.

— Vi ba alle venner av Israel instendig om å behandle journalister og politikere høflig når man deltar i debatter. Vi har tatt grep for å fremme en saklig og balansert debatt, men vil på det sterkeste ta avstand fra personsjikane, sier Rasmussen, som legger til at de også mottar mye hets.

— Nettrollene befinner seg på begge sider.

- Sjekker ikke sannhetsgehalten

Organisasjonen hans har over 7500 medlemmer, og jobber blant annet for en mer balansert dekning av konflikten mellom Israel og Palestina.

— Den største synden i norske medier er at de ikke gjengir Israels beste argumenter, og hvordan de resonnerer bak handlingene sine.

Han viser blant annet til at norske journalister ikke sjekker sannhetsgehalten i meldinger som kommer fra den palestinske siden i konflikten, og unnlater å rette opp feil når disse forekommer.

— Norske medier er i en særstilling når det kommer til dette. Grunnen er nok at man er veldig følelsesmessig engasjert noen ganger. Så tror man at det er lettest å gå i flokk og ikke stille spørsmål. Når det kommer meldinger om at helsemyndighetene i Gaza har sagt så og så, bør man stille spørsmål ved det, sier han.

Skrev under på opprop

Styreleder Gunnstein Nes i Ordet og Israel reagerer også på det han mener er ubalansert dekning av konflikten i Midtøsten i norske medier. Men hetsing av journalister synes han er en uting.

— Jeg har skrevet under på et opprop i forhold til dekningen i NRK, men jeg kjenner ikke til at TV2 og Græsvik er blitt diskutert spesielt, sier han.

Bortsett fra oppropet har Nes aldri henvendt seg direkte til norske journalister.

— Men jeg mener det må være lov til å gi beskjed om at dekningen er ubalansert, uten at det skal være hetsing, sier styrelederen.

— Norge er nærmest blitt en versting i forhold til å ta parti i denne konflikten, legger han til.