• Jeg har aldri følt meg så maktesløs og aldri vært så redd, sa den 18-årige jenten i retten om hendelsen som skal ha begynt med en flørt og endt med en brutal dobbelt-voldtekt.

I august 2000 skal den da 16 år gamle jenten ha blitt voldtatt av to menn på en hybel i Bergen. Ifølge tiltalen skal jenten ha blitt kastet ned på en seng og holdt fast mens mennene rev av henne klærne. Deretter skal begge ha tvunget henne til å ha samleie med dem. Mennene er tiltalt for voldtekt under særdeles skjerpende omstendigheter.

Mennene, som er 27 og 19 år gamle, nekter straffskyld. De hevder at det var jenten som tok initiativet til å ha trekantsex med dem.

— God kontakt

Jenten møtte først den yngste av de to tiltalte i en bar våren 2000.

— Vi fikk god kontakt, men jeg ble skremt av kameratene hans, som sa de var i Bergen kun for å få tak i damer. Jeg ble lovet dop, klær og penger hvis jeg bare ble med dem til Stavanger og lot dem gjøre hva de ville med meg seksuelt. Jeg ba ham dra til helvete, og løp fra stedet, forklarte jenten. To måneder senere møttes jenten og den yngste tiltalte igjen ved en tilfeldighet.

— Jeg hadde inntrykk av at han var en veldig snill gutt, og trodde på hans forsikringer om at han absolutt ikke var sånn som kameraten. Vi hadde en god tone, og jeg stolte på ham, sa jenten. Hun ble med ham hjem, og de to hadde frivillig sex.

— Etter det dro vi til byen, og han snakket lenge på telefonen med noen. Vi dro hjem igjen til ham, og hadde sex en gang til. Men etter telefonsamtalen var han helt forandret, og var hardhendt og aggressiv, forklarte jenten.

Truende kamerat

Plutselig dukket guttens 27 år gamle kamerat opp.

— Stemningen var truende, og jeg ville gå. Da jeg var på vei ut døren, grep de tak i meg og kastet meg ned på sengen. De rev av meg klærne, og begge voldtok meg, sa 18-åringen, som brøt sammen i gråt flere ganger under sin forklaring.

— Det er umulig å beskrive det som skjedde. Det var som om alle kroppens funksjoner stoppet. Jeg var livredd, og lå helt stille og lot dem gjøre seg ferdig, forklarte den gråtende tenåringen.

Det er enighet om at de to første samleiene mellom jenten og den yngste tiltalte skjedde frivillig.

— Men det at jeg hadde sex med ham først, gir ikke dem noen rett til å voldta meg etterpå, sa jenten.

Jenten hadde kloremerker på kroppen, var i sjokk og hadde smerter som ifølge legene var forenlig med hardhendt behandling da hun ble undersøkt på legevakten noen timer etter at voldtekten skal ha skjedd.

Rettssaken fortsetter onsdag. Jentens bistandsadvokat vil kreve erstatning begrenset oppad til 90.000 kroner på vegne av 18-åringen.