Mannskap og passasjerer på M/S «Tornerose» fikk sitt livs hjorteopplevelse i dag formiddag. På vei fra Gulen til Solund, støtte de på et nokså uvanlig «sjømerke». Midt i Sognefjorden sto en hjortebukk og en kolle og hvilte ut på et lite skjær, og nærmest klamret seg fast til staken med sjøen opp til klovene.

— Sannsynligvis har de forsøkt å svømme over fjorden, og trengte seg en pause. De så ganske slitne ut, sier matros Rita Birknes Stendal, som fikk foreviget det uvanlige synet.

Svømmer i ring og drukner

Passasjerer og mannskap gjorde store øyne, og sto klistret til vinduene for å få med seg det uvanlige synet.

— Dessverre hadde vi ikke ikke full båt, som vi ofte har. Dette var kjempeartig, og virkelig en bonusopplevelse for alle sammen, sier Stendal.

Stendal sier mannskapet på «Tornerose» ofte ser spektakulære ting på sin ferd over fjorden, som nise, ørn, hval og hoppende laks.

— Men noe liknende som dette har vi aldri sett før. I Alverstraumen står det en figur av en hund på et skjær. men i Gulen har vi levende hjort på skjærene, knegger matrosen.

Kaptein Karstein Elnes sier sjøfolk i fjorden tidvis finner død hjort i fjorden.

— De trekker over fra øy til øy, og svømmer ofte over Sognefjorden. Som regel går det bra, men av og til blir de desorientert, svømmer ring og slites ut, sier han.

Lokale følger med

Stendal sier at tiden var knapp, og «Tornerose» måtte bare seile videre for å rekke rutetiden. Å forlate de to utslitte hjortene, gjorde vondt.

— Vi tok kontakt med et oppdrett og noen båtfolk i området, og spurte om de kunne kunne følge med på hvordan det gikk med dem. Jeg håper de kommer seg videre og på land, sier matros Stendal.