Fredrik Johannessen Lie (18).
PRIVAT

Fredrik Johannessen Lie (18) forsvant etter trafikkuhell, og har vært savnet i over to døgn. En stor leteaksjon har vært i gang for å finne ungdommen. Lørdag morgen trappes søket opp igjen.— Vi har et håp om å finne ham i live. Dette er en redningsaksjonen, og det er en mulighet for at han ligger skadet i terrenget. Han kan også være et helt annet sted. Vi kan ikke utelukke noen ting, sier operasjonsleder Lars Geitle ved Hordaland politidistrikt lørdag morgen.

Klatrere

Søkeområdet vil bli utvidet lørdag og vil foregå i terregnet litt vekk fra sjøen. To klatregrupper er tilkalt for å lete i et spesielt bratt og ulendt terreng, der søket nå konsentreres. Til sammen teller nå letemannskapet 120, mange av dem frivillige. Norsk folkehjelp, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder er med i søket.

— Og så har 65 frivillige meldt seg. Det er et flott engasjement, sier Geitle.

Politiet har også kontakt med et politihelikopter fra Oslo.

— Hvis været blir fint, håper vi på hjelp fra dem. De kan søke mer effektivt og har også et varmesøkende kamera.

Stakk av

Torsdag morgen fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt av veien på Ekerhovd på Sotra. Like etterpå fikk politiet melding om at enda en bil hadde kjørt av veien på samme sted. Men da patruljen kom frem, hadde begge førerne stukket av.

Den ene føreren, en 17 år gammel gutt, meldte seg for politiet klokken 13.45 samme dag. Etter å ha tatt en blodprøve anmeldte politiet ham for promillekjøring.

Den andre føreren, en 18 år gammel mann, er fremdeles ikke funnet.

Fredag formiddag gikk politiet ut med navn og bilde på den savnede 18-åringen, Fredrik Johannessen Lie.

Leteaksjon

Torsdag kveld ble det satt i gang en stor leteaksjon etter 18-åringen. Over 50 personer fra politiet, Røde Kors og Sivilforsvaret deltar i letingen, der også Norske Redningshunder er med.

Her er «Kristian Gerhard Jebsen» på plass for å delta i søket.
VEGAR VALDE

— Vi har søkt i hele natt både med båt og hund uten resultater. Redningsmannskaper har også gått manngard nord på Tyssøy, og holmer mellom Bjørøy og Liaskjæret er blitt undersøkt. Sporene fra ulykkesstedet gikk ned til et naust, og vi har også søkt med ekkolodd og gjort finsøk her, sier operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrik fredag morgen.

Også flere båter deltar i søket etter Lie, og det letes i strandkanten og på øyer og holmer mellom Li og Bjorøy.

Anders Lie Skålevik har kjent den savnede 18-åringen hele livet. Han var ute i båt i natt og lette etter kameraten.

— Jeg og min far og en kamerat la ut i to-tiden i natt og holdt på i tre timer. Vi lette langs land, uten å finne noe, sier han.

Skålevik sier de har en kraftig lyskaster på båten, som de bruker til å fiske makrell.

— Vi gikk nordover med fire knops fart, og lyste opp havbunnen ned til 15 meters dyp. Vi lyste også opp landskapet langs land mens letemannskapene lette med hunder.

Dykkere ble satt inn i letingen fredag formiddag.
VEGAR VALDE

Skålevik snakket torsdag kveld med 17-åringen som også skal ha kjørt av veien samme sted.— Han var selvfølgelig i sjokk over at kameraten var borte.

Trapper opp fredag

Fredag morgen var Skålevik klar for å lete videre. Der var også kameraten Ole Kristoffer Lie, som også var ute i båt i natt.

-Jeg har tatt meg en strekk på sofaen i morges, men nå er jeg klar igjen, sier han.

Rundt klokken 09.00 fredag ble søket etter 18-åringen trappet opp.

— Det vil bli satt i gang et finsøk i terrenget der ulykken skjedde. Det er kalt inn flere frivillige fra Norsk folkehjelp, Røde Kors og Sivilforsvaret. I tillegg er det bedt om hjelp fra ytterligere to hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og hundepatrulje fra politiet, sier operasjonsleder Preben Wallestad tidlig fredag morgen.

Mange søkte langs sjøen fredag formiddag.
VEGAR VALDE

Ved 10-tiden hadde politiet, Røde Kors og Sivilforsvaret en briefing for letemannskapene.— Vi jobber utfra en teori om at han kan ligge skadet et sted i området. Vi har et vindu med dagslys frem til klokken 16, så det er åpenbart viktig å finne ham raskt, sa politiets innsatsleder Rune Vedeler på briefingen.

Det skal gjøres landsøk vest for fylkesvei 206. Også en båt fra Haakonsvern, en brannbåt, dykkere fra brannvesenet, politibåten og en redningsskøyter deltar i søket. Planen var å sette et politihelikopter fra Oslo inn i søket i løpet av formiddagen. Det måtte imidlertid skrinlegges på grunn av dårlig vær.

Løp fra stedet

Ifølge Vedeler så politipatruljen som rykket ut til trafikkuhellet en eller to personer som løp fra stedet. 17-åringen som var involvert, meldte seg altså senere for politiet og har gitt en forklaring.

— Vi har ikke noen konkrete opplysninger som tyder på at den savnede er skadet, men vi jobber utfra at han befinner seg i live i søketeigen, sier Vedeler.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 06.00 torsdag morgen. Om også den savnede føreren kan ha vært påvirket av alkohol, vet politiet ikke ennå.

— Det kan være han ikke vil snakke med verken oss eller andre. Men så lenge vi ikke får kontakt må vi fortsette å lete, sa operasjonsleder Bjarte Rebnord sent torsdag kveld.

LANGS VEIEN: Her letes det langs veien.
VEGAR VALDE