Etter det er det ingen spor av henne utenfor hjemmet.

— Vi kan si sikkert at mobiltelefonen hennes var der, men vi har ingen sikker observasjon av henne på kjøpesenteret, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Mobiltelefonen til Thi Phuong Dung Tran Larsen er aktiv for siste gang klokken 11.35 på St. Hans-aften 23. juni. Da slår den ut på en basestasjon ved Sartor Senter.

— Forklaringer fra familien til ektemannen tilsier at hun da var der sammen med svigerfaren sin for å handle sko på Spar Kjøp, sier Salvesen.

Mobilbilde fra St. Hans

Politiet har så langt ikke funnet igjen Dung på overvåkingsvideoer fra kjøpesenteret, og butikkpersonale politiet har vært i kontakt med på Spar Kjøp kan ikke huske å ha sett den vietnamesiske kvinnen.

Svigerfaren til Dung skal imidlertid ha gitt politiet en kvittering som bevis på skokjøpet.

— Det er ikke overvåkingskameraer på Spar Kjøp, men vi holder nå på å gjennomgå andre overvåkingsvideoer fra kjøpesenteret, sier Salvesen.

Fra ektemannens mobiltelefon har politiet sikret det som kan være det siste bildet av Dung – et mobilkamera-bilde tatt klokken 16.13 på St. Hans-aften.

— Teknisk sett er det mulig å manipulere slike datoer, men det har vi ingen grunn til å tro har skjedd i dette tilfellet. Det er et vanlig portrettbilde, tatt innomhus, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Etterforskerne vet ikke hvorfor Dungs mobil slutter å være i bruk tre dager etter at hun blir skrevet ut fra Kvinneklinikken. Det var fortsatt penger igjen på kontantkortet på mobilen.

— Vi har undersøkt om grunnen til at mobilen slutter å virke kunne være at hun hadde kjøpt en ny telefon på Sartor Senteret, men mobilforhandlerne der ute avviser det, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Politiet har også undersøkt om et annet SIM-kort har vært i bruk i Dungs mobil, men etterforskerne har fått avkreftet dette.

Giftering lagt i leiligheten

I tillegg til å undersøke mobiltelefonene til Dung, ektemannen og hans familie, har etterfors-kerne sjekket bankkontoutskrifter.

1. juni var Dung og ektemannen på Sparebank Vest i Loddefjord. Etterforskerne har sikret videoovervåking som viser den da gravide kvinnen vente på tur i banken.

— Det er siste gang det er tatt ut penger fra kontoen hennes. Hun tar da ut et større beløp. Det var imidlertid vanlig at både hun og ektemannen tok ut mye penger om gangen, de brukte for det meste kontanter, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Ifølge ektemannen tok Dung med seg et større kontantbeløp, passet sitt og mobiltelefonen da hun skal ha forsvunnet natt til 14. juli.

— Så vidt vi har funnet ut har ikke den savnede tatt med seg klær eller toalettsaker, sier Salvesen.

Gifteringen hennes er derimot funnet i leiligheten. Ifølge ektemannens advokat tok mannen dette som et tegn på at konen hadde forlatt ham.

- HANDLETUR MED SVIGERFAR: Her, på Sartor Senter, slutter mobiltelefonen til savnede Dung Tran Larsen å være i bruk. Svigerfaren til Dung har forklart at han samme dag var med henne på Spar Kjøp for å handle sko, men politiet har så langt ikke funnet den savnede kvinnen på overvåkingsvideo fra handlesenteret.
Silje Katrine Robinson
Overvåkingskamera