Bergen kommune har brukt 22 millioner på å oppgradere Gimle skole til et oppveksttun med barnehage. Da mye av elevenes uteområde er borte, har de laget et nytt. Med benker, heller, planter og nysådd gress. Etter onsdagens håndballkamp er det bare gjørme igjen.

Kan bli dyrt

— Det er store synlige skader i jorden. Politikerne har satt av penger til ombyggingen, og vi får ikke mer enn det. Det betyr at opprydningen som nå må til, går ut over andre ting på skolen, sier Harald Blytt i Bergen kommunale bygg.

Blytt er usikker på hvor mye opprydningen vil koste.

— Vi har kontaktet entreprenør som skal se på det. Jorden må avrettes, og vi må så på nytt. Hvis vi må opp med mye maskiner og utstyr, blir det dyrt.

Håndballtrøbbel

Det er et tilbakevendende problem at publikum i Haukelandshallen parkerer på steder de ikke skal.

— Det er et mye større problem under håndballkamper enn under fotballkamper, selv om det er mange flere som kommer på Stadion. Jeg tror det er mer innarbeidet for fotballfolket at de heller kan parkere et stykke unna, og gå den siste biten, sier Blytt.

Han tror ikke det er uvitenhet som ligger bak gårsdagens dårlige parkeringsvalg.

— Det har jeg vanskelig for å tro. En ser at det er lagt ny jord, og merker at en kjører i noe bløtt. Det går fint å parkere på den vanlige skoleplassen utenfor skoletiden, men når en kjører inn på jorden på denne måten er grensen nådd.

Kommunen vurderer nå å legge ut store steiner for å hindre at flere parkerer på plenen.

Hvordan bør parkeringsproblemene ved Haukelandshallen løses?